Modificarea tarifelor pentru serviciile de salubrizare pot fi consultate la CJ Timiș

Modificarea tarifelor pentru serviciile de salubrizare pot fi consultate la CJ Timiș

Modificarea tarifelor pentru serviciile de salubrizare pot fi consultate la CJ Timiș.

Consiliul Județean Timiș a deschis, în data de 01.08.2023, procedura aferentă dezbaterii a două proiecte de hotărâre, conform Legii nr. 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică.

Este vorba de două propuneri de modificare și ajustare la tarifelor la serviciile de salubrizare, operate de Asocierea RETIM-RER.

CITEȘTE ȘI: Programul Rabla Local, la Timișoara. 750 de aplicanți în primele două zile

Cele două propruneri de hotărâre la care timișenii sunt așteptați să își spună părerea sau să facă observații sunt „Proiectul de hotărâre privind ajustarea tarifelor de salubrizare din Contractul de concesiune nr. 7.243/13.06.2013 încheiat între Județul Timiș prin Consiliul Județean Timiș și Asocierea Retim Ecologic Service SA – RER Servicii Ecologice SRL” și de „Proiectul de modificare a tarifelor de salubrizare din Contractul de concesiune nr. 7.243/13.06.2013 încheiat între Județul Timiș prin Consiliul Județean Timiș și Asocierea Retim Ecologic Service SA – RER Servicii Ecologice SRL”.

Primul dintre ele se referă la necesitatea ajustării tarifelor determinate de creșterea costurilor de exploatare și operare în incinta DDN Ghizela, în funcție de modificarea indicelui prețurilor de consum. Documentația aferentă poate fi consultată pe pagina de internet a instituției, în Monitorul Oficial al Județului Timiș, la adresa:  https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Ajustare-tarife-salubrizare-2023.pdf.

Cel de al doilea act privește necesitatea actualizării tarifelor aplicate în cazul celor patru tipuri de servicii prestate de asocierea amintită. Documentele complete se regăsesc în secțiunea dedicată Transparenței decizionale, la adresa https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Modificare-tarife-salubrizare-2023.pdf.

Timișenii sunt așteptați să vină cu propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare pentru cele două inițiative supuse procedurii de transparență decizională. Acestea pot fi depuse până la data de 11.08.2023, ca mesaj în format electronic către [email protected], prin poștă, pe adresa Consiliul Județean Timiș, cât și la sediul instituției, la Registratură, în ambele cazuri.

Există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public cele două propuneri, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 11.08.2023.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *