Modernizări într-o comună timişeană. Pentru realizarea lucrărilor s-au „bătut” firme din Serbia, Slovacia și Ungaria

bethausen 5

La ordinea zilei sunt investițiile în infrastructura rutieră a localităților. În cazul comunei timișene Bethausen se află în derulare câteva proiecte foarte necesare.

Astfel, în martie anul trecut, a avut loc licitația pentru realizarea unor drumuri de exploatație agricolă în lungime de 5,3 și, respectiv, 4 kilometri, precum și execuția unui pod peste râul Bega, finanțate din bani europeni, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

CITEŞTE ŞI: Tunelurile subterane dintr-o localitate timişeană, construite pe timpul Mariei Theresa, vor deveni obiectiv turistic

Din păcate, această fază nu s-a încheiat nici acum, rezultatul licitației fiind contestat. Pentru adjudecarea execuției lucrărilor s-au „bătut” 19 firme, inclusiv din Serbia, Slovacia și Ungaria. Aceste drumuri, odată asfaltate, vor face legătura dintre satul Leucușești și reședința comunei, respectiv între aceasta și localitatea Cutina.

Primul dintre ele va fi paralel cu traseul coloanei de apă. După realizarea lor, se vor crea condiții de circulație mult îmbunătățite pentru utilajele agricole și totodată acestea vor constitui rute de transport alternative celor din prezent între aceste localități.

Alte două proiecte vor intra în licitație în perioada următoare, având aprobată finanțarea tot din fonduri europene. Prin primul dintre ele vor asfaltate străzile din localitățile Bethausen și Leucușești, iar prin al doilea, cele din satele Cutina și Cladova.

În total vor fi asfaltați 24,9 kilometri de drumuri interioare și tot prin acelelași investiții se va face și echiparea completă a străzii (podețe, alei de acces și șanțuri de scurgere pluvială). Ambele proiecte au termene de execuție de opt luni, socotite de la finalizarea licitațiilor.

După terminarea acestor lucrări mai rămân de asfaltat străzile din satele Cliciova și Nevrincea, în lungime însumată de 4,5 kilometri. Pentru acestea încă nu s-a găsit o sursă de finanțare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *