Modernizarea, un proces în plină desfășurare la Utvin. Ce se va face

Utvin

Deși satul Utvin se află la doar câțiva kilometri de Timișoara, modernizarea infrastructurii sale este oarecum întârziată față de a altor localități atât de apropiate de municipiu. De altfel, întreaga comună Sânmihaiu Român are de recuperat în acest domeniu al urbanizării, administrația locală fiind preocupată să atragă noi finanțări pentru susținerea acestor investiții.

În Utvin au fost asfaltați șase kilometri de străzi, lucrarea urmând a fi recepționată. Urmează să intre în lucru alți patru . Amândouă proiectele sunt susținute din fonduri atrase, primul prin măsura 3.2.2, al doilea prin submăsura 7.2. Cu toate acestea, doar 40 la sută din lungimea străzilor este modernizată.

Primarul Viorel Mărcuți a declarat că este în contact cu firma de consultanță care urmărește deschiderea de noi oportunități de finanțare. La Sânmihaiu Român există speranțe, mai ales în privința celei de-a treia liste a Programului Național de Dezvoltare Locală, așteptată în alte numeroase comune.

Edilii locali au depus deja un proiect de asfaltare a altor 20 de kilometri de drumuri în comună, dar deocamdată nu se poate spune nimic despre finanțarea acestuia din fonduri guvernamentale.

Tot la Utvin, va începe în această toamnă construirea unei noi grădinițe în această localitate, edilii având asigurată finanțarea necesară. Faza actuală a investiției este cea de întocmire a proiectului tehnic.

Un al treilea obiectiv public avut în vedere în Utvin este realizarea unui parc în apropierea arenei de fotbal. Suprafața terenului pe care va fi amenajat acesta este de o mie de metri pătrați, proiectul prevăzând dotări pentru joacă, dar și alei și bănci.

Având în vedere lungimea drumurilor nemodernizate, rămâne importantă și pietruirea acestora, lucrare cuprinsă în agenda investițională pe acest an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *