Mizerie de nedescris în unități alimentare din Timiș și produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor

Mizerie de nedescris în unități alimentare din Timiș și produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor

Mizerie de nedescris în unități alimentare din Timiș și produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a inițiat, pe data de 17 noiembrie, o acțiune de control care a vizat 13 operatori economici din Deta și doi operatori economici din Jebel.

Au fost controlați S.C. NIADAL ABATEX COMPANY SRL, COTROCEANU CÂTA MARIANA II, VERTOPAN TEREZIA FOOD II, S.C. MIDAS CENTER COMP SRL, S.C. VISAL SRL, S.C. MSA SECRET SRL, S.C. PATISERIA DUK LEON SRL,S.C. SWEETS MADY SRL, S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), S.C PALCO SRL, S.C. AYLINE CASIAN SRL (CASI CAFFE&LOUNGE), S.C. M.V.L-VYMYAN SRL, MISTIC RADMILA PFA din Deta și S.C. REBEDAV ABC SRL, S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel,.

CITEȘTE ȘI: La Timişoara a început vânătoarea de maşini parcate neregulamentar sau pe trotuare. Acţiune în forţă a poliţiei

Pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat următoarele sancțiuni: 16 amenzi contravenționale, în valoare totală de 92.500 de lei; trei avertismente; oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru trei unități,respectiv S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), VERTOPAN TEREZIA FOOD II din Deta și S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor, s-au referit la: utilizarea unui spațiu de fabricație insalubru cu echipamente riginite; comercializarea unor preparate fără data preparării; neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spațiilor și utilajelor; nerespectarea condițiilor de depozitare; comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte; comercializarea unor legume și fructe depreciate; utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse; existența insectelor vii și moarte în spațiul de producție, pe materia prima, inclusiv pe produsele finite; folosirea unei vitrine frigorifice care nu asigură, produselor, temperatura prescrisă de producător; existența la comercializare a unor produse recepționate vrac și revândute preambalate individual, fără elemente de identificare/caracterizare; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător; folosirea unor materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare/caracterizare; comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită și a unor produse alimentare cu urme de mucegai; comercializarea unor produse expuse la vânzare cu ambalaje deteriorate, lipsite în totalitate de etichete cu elemente idenficare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *