Mitropolitul Ioan al Banatului, la ceas aniversar. A împlinit 66 de ani

ips ioan

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoa­rei și Mitropolitul Banatului, a fost felicitat marţi, la împlinirea frumoasei vârste de 66 de ani. Membrii Permanenței Consiliului eparhial, protopopii eparhiei, preoţii şi diaconii Catedralei Mitropoli­tane și colabo­ratorii Centrului eparhial i-au adresat Chiriarhului alese urări de sănătate, putere de muncă şi ajutor de la Bunul Dumnezeu, exprimându-şi totodată simțămintele de prețuire şi de dragoste filială pentru arhipăstorul clericilor, monahilor și credincioșilor bănățeni.

Cuvântul de felicitare pentru Întâistă­tăto­rul Banatului a fost rostit de părintele prof. Nicolae Morar, de la Departamentul de Teologie Ortodoxă din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, care a evidențiat spiritul jertfelnic al Arhiereului sărbătorit, subliniind implicarea sa, „timp și fără timp”, în slujirea credin­cioșilor bănățeni.

„Suntem la un moment aniversar. Înaltpreasfințitul Ioan împlinește 66 ani de viață și trei ani de arhipăstorire pe antimisul Banatului. Meritul ÎPS Ioan este esențial într-o lume ușor debusolată. Înaltpreasfințitul reușește să arate că, pe cât este de invizibilă Biserica, pe atât este de vizibilă. Dânsul aduce din invizibilitate în vizibilitate lumea lui Dumnezeu”, a precizat pr. conf. dr. Nicolae Morar.

De ziua lui, Chiriarhul a oferit o recepție la reședința mitropolitană pentru toți colaboratorii Înaltpreasfinției Sale, mulțumind pentru frumoasele urări de sănătate şi încredinţându-şi oaspeţii de toată dragostea și prețuirea sa părintească.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Mitropolitul Ioan al Banatului, la ceas aniversar. A împlinit 66 de ani

Lasă un răspuns