Mistreții provoacă mari pagube în județul Timiș

În ultimul timp, în județul Timiș efectivele de porci mistreți sunt în creștere, conform specialiștilor, iar sătenii se plâng de distrugerile pe care aceste mamifere le fac.

La Coșteiu, dincolo de distrugerile pe care le produc sătenilor, atacând culturile, la un cioban, una dintre scroafe a fugit și s-a întors acasă gestantă.

La scurt timp a fătat mai mulți purcei cu dungi, o corcitură cu porcul mistreț.

Aceeași situație se înregistrează și în comuna Ghizela, unde porcii sălbatici distrug culturile agricole.

Pagubele sunt atât de importante, încât mistreții au ajuns să atace și alunii, în zonă găsindu-se cea mai mare plantație de acest fel.

Pagube importante fac aceste mamifere și la Secaș, unde terenul este mai deluros, însă mistreții ajung până la marginea satului și intră în curțile oamenilor,  distrugându-le culturile.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 Răspunsuri “Mistreții provoacă mari pagube în județul Timiș

  1. si totusi ,ce ne aduc „bun” ocrotitii astia de porci ,inafara jucariilor vanatorilo ,cand au autorizatie ,ca de nu se trezesc cu un dosar penal . Treziti-va autoritati ,pana nu bagati foametea in populatie prim marirea preturilor la carnea de porc si interzicere cresterii lor in gospodaria populatiei

  2. Praf in ochii lumii. Paguba ce rezulta din tăierile de păduri ilegale și banditești din rezervațiile nationale e de un miliard de ori mai mare. De aia nu se preocupă nimeni din statele paralele ale rromaniei.

Lasă un răspuns