A doua cea mai mică dintre comunele Timișului se modernizează. Se speră ca astfel să fie din nou repopulată

Comuna timișeană Secaș este beneficiara unei finanțări guvernamenatale în valoare de 5,1 milioane de lei, distribuiți prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, cu care se vor moderniza străzile din localitatea de reședință, precum și cele Crivobara și Vizma.

Conform primarului Simion Pop, prin acest proiect vor fi asfaltați în total 4,8 kilometri de carosabil.

Rămânând în aceeași sferă, în unitatea administrativă amintită vor fi modernizați 12 kilometri de drumuri de exploatație agricolă. Sursa de susținere a acestui proiect  o constituie fondurile europene gestionate de AFIR (Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale).

Din aceeași sursă provin și banii cu care se va extinde rețeaua de alimentare cu apă în satul Crivobara și se va achiziționa o stație de tratare a apei.

Un alt obiectiv vizează amenajarea de 13 kilometri de rigole pluviale, de doi kilometri de trotuare și realizarea de podețe și alei de acces în gospodării. În fază de proiect se află și drumul dintre Secaș și Checheș în lungime de zece kilometri, care urmează să fie asfaltat.

Modernizarea în forță și terminarea cadastrării gratuite vor contribui, după cum a declarat edilul-șef la sporirea interesului pentru cumpărarea de case și terenuri pentru locuințe în această comună, care se speră ca astfel să fie din nou repopulată.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns