Minunea chiar se întâmplă! Începe dotarea Compartimentului de mari arși

casa austria 1

Pacienții care au suferit arsuri pe suprafețe extinse vor putea fi tratați în curând la cel mai mare spital din vestul țării. La un an de la inaugurarea spațiului de la Casa Austria și la aproape șapte ani de la demararea proiectului, vor veni și primele echipamente.

”Aparatele pentru secția de ATI vor ajunge în curând. Pentru achiziția echipamentelor necesare îngrijirii pacienților arși, Ministerul Sănătății va organiza, în această perioadă, licitația”, a precizat managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina.

Proiectul pentru Centrul de Mari Arși de la Timișoara a fost demarat în 2011, iar anul trecut au fost finalizate trei boxe pentru terapia pacientului cu arsuri grave, săli de operație și alte anexe necesare. Lucrările au fost finanțate de Consiliul Județean Timiș. Alte două saloane sunt în lucru, iar reprezentanții spitalului dau asigurări că acestea vor fi gata la jumătatea acestui an.

Lucrările la compartimentul de mari arși au început în anul 2011, însă în 2012 au fost stopate pe o perioadă de doi ani, după care s-a reluat procedura de reabilitare și modernizare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *