Cimitirul săracilor din Timişoara, un loc al… nimănui

Cimitirul săracilor din Timișoara arată, de ani buni, ca o hazna. Primăria Municipiului Timișoara, în administrația căruia se află, nu a reușit să eficientizeze niciodată serviciul de curățare a acestui loc, în care sunt înhumate persoanele fără aparținători.

O dată pe an, angajații Direcției de mediu din cadrul primăriei au ca sarcină tăierea arbuștilor din cimitir. După cum arată în prezent, se pare că anul acesta nu au mai apucat să treacă pe acolo.

Cimitirul are două intrări și niciodată nu a avut pază. Un motiv suficient de bun pentru ca unii să-l găsească drept locul ideal pentru a arunca deșeurile: de la coroane de flori vechi, până la plăci de faianță, peturi și canapele uzate, toate ”depozitate” peste morminte. De înnhumarea persoanelor în acel loc se ocupă firma Denis&Alex, cea care a primit în concesiune Cimitirul Eroilor, până în anul 2020.

Potrivit contractului, societatea nu are în atribuții servicii de curățenie. Totuși, periodic, angajații acesteia fac muncă voluntară, adunând gunoaiele aruncate de alții.

”Nu putem lăsa cimitirul plin de gunoaie, chiar dacă nu ni s-a încredințat serviciul de curățenie. Până acum vreo șapte ani, mai veneau deținuții să curățe locul, dar de atunci n-au mai venit. Porțile sunt legate cu sârmă, deci poate intra oricine. Dar noi adunăm și gunoaiele de acolo, atunci când timpul ne permite. Am sesizat de câteva ori și poliția locală, dar situația a rămas, în continuare, la fel”, a declarat Dan Brăescu, administratorul firmei concesionare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns