Minune dumnezeiască! Într-o biserică din Timiş, o icoană varsă lacrimi de sânge

Biserica Bogda

Minune dumnezeiască, în cea de-a doua zi de Paşti, într-o biserică ortodoxă dintr-o comună timişeană, unde dintr-o icoană au început să curgă lacrimi de sânge.

Cu doi ani în urmă, în acelaşi sfânt lăcaş, din Bogda, în Postul Mare, fenomenul s-a întâmplat pentru prima oară, de data aceea fiind vorba de chipul Maicii Domnului, din ochii căreia au izvorât picături roşii. Povestea întreagă ne-a istorisit-o părintele Gabriel Marineasa, preotul paroh din Bogda.

În 2016, în Postul Învierii Domnului, în trei duminici diferite, o icoană a Preacuratei, simplă, pe lemn, a plâns cu lacrimi de sânge. S-a întâmplat în Duminica Ortodoxiei, în Duminica Crucii şi în aceea a Sfântului Ioan Scărarul, de fiecare dată pe la sfârşitul Sfintei Liturghii.

Cu acel prilej, l-am chemat pe părintele protopop Mircea Szilagyi la noi la biserică, iar acesta a venit, a văzut icoana şi a conchis că nu există nicio explicaţie normală privind fenomenul la care asistam. L-a încunoştiinţat pe această temă şi pe ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, iar lucrurile au rămas aşa.

De această dată, lacrimile au apărut din noi ieri, în 9 aprilie, dar pe suprafaţa unei alte icoane. O litografie destul de comună, dedicată memoriei martirilor români care s-au sâvârşit din viaţă în închisorile comuniste, cu harta ţării în mijloc, a început să lăcrimeze la fel. Mila lui Dumnezeu, eu ce să zic. Acum doi ani, m-am gândit mult la o explicaţie şi am răsfoit la întâmplare o carte intitulată <<Minuni ale vremii de acum>>. Coincidenţă sau nu, s-a deschis exact la pagina unde scria că, în 1917, mai multe icoane din Rusia au plâns cu lacrimi de sânge… Venea Revoluţia, care ştim ce a însemnat. Trebuie să ne rugăm Celui de Sus”, ne-a spus părintele Gabriel Marineasa.

El a adăugat că, și de această dată, îl va invita pe protopop la Bogda, la fel ca în 2016, să vadă icoana.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Minune dumnezeiască! Într-o biserică din Timiş, o icoană varsă lacrimi de sânge

 1. Bogda… ce tabara de pionieri era acolo, pe vremuri… Chestia cu lacrimile este un truc pentru a atrage lumea,eventual turistii (cati or mai fi). Cine mai crede in ziua de azi in basme…? Mie, daca as fi redactor de ziar, mi-ar fi jena sa public asemenea chestii, dar se pare ca la Renasterea e altfel.

  1. Poate ar fi o idee, așa, ca pentru limitați ca tine, să te duci acolo în cercetare, nu să arunci cu pietre când nu cunosti nici măcar pe ce lume trăiesti. E usor sa dai cu pietre in Dumnezeu, nu? Stai să vezi când va fi invers!

 2. Sunt si eu curios… cand o sa fie un articol de genul „Minune dumnezeiasca! Toti suferinzii si muribunzii sunt vindecati miraculos!”

  De fapt, nu se va intampla niciodata. Minunile stau in icoanele pisatoare de „sange”, „mir” si lumanari care se aprind singure. :)))

  1. Sunt si astfel de minuni pe care le-ati mentionat dumneavoastra. Cautati-le daca va intereseaza si sigur le veti afla. Pe de alta parte Bogda este aproape de Timisoara – daca cumva locuiti in oras. Un drum pana acolo nu ar fi foarte greu. In plus preotul din sat este foarte disponibil si se va bucura de vizita si dorinta dvs de adevar.

  2. Să-ți fie rușine că vorbești în halul ăsta despre Regina Cerului ! Ce rău ți-a făcut? Sau poate tocmai pentru ca nu ti-a facut.. Aha.. In fine. Porcii tot în cocină se tăvălesc, si împroașca doar noroi in stânga si in dreapta

 3. Ce este, stimabililir care vorbiti urât de ce sfinte? Vouă chiar nu vă e rușine? Cum vă permiteți să vorbiți asa de Regina între regine? Sau trebuie să vi se întâmple necazuri ca să învățați să respectați? E jenant ce urât vă exprimati.

Lasă un răspuns