Ministrul Sănătăţii a anunţat schimbări importante legate de analizele medicale pentru cei de peste 40 de ani. Ce se întâmplă de la 1 iulie

ministrul sanatatii 1

Vești bune pentru românii de peste 40 de ani. Ministrul Sănătății a anunțat schimbări legate de analizele medicale de la 1 iulie pentru această categorie de cetățeni. În plus, cabinetele medicilor de familie vor beneficia de dotări noi prin intermediul fondurilor din cadrul PNRR. Astfel se încearcă detensionarea apărută lunar în cadrul laboratoarelor de analize, care depășesc plafonul analizelor decontate anual de către stat.

CITEȘTE ȘI: Garda de Mediu Timiș: Incendiul de la Şag nu a produs valori periculoase de poluare

Începând cu data de 1 iulie, românii de peste 40 de ani vor beneficia de analizele medicale anuale într-un mod facil, după cum anunța recent Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Potrivit unei declarații a oficialului român, medicul de familie va putea prescrie analize în afara plafonului laboratoarelor. Astfel, cei care se chinuiau să găsească un loc pentru a-și face analizele, fondurile epuizându-se rapid în fiecare lună, vor putea avea o șansă să își verifice starea de sănătate.

„Ce este nou și binevenit este că, în acest pachet de prevenție, este inclusă și o trimitere pentru analize de sânge și că acest analize se fac la laboratoare, în afara plafonului. Adică, peste faptul că se termină plafonul lunar al laboratorului respectiv, nu va împiedica pacientul care are acel bilet de trimitere ca rezultat al unei consultații preventive, să aibă acces la acele analize”, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, într-un interviu pentru alephnews.ro.

Reprezentantul ministerului Sănătății a precizat și faptul că există intenția de a dota mai multe cabinete ale medicilor de familie cu echipamente precum aparatele de ecografie sau care efectuează electrocardiograme, în scop de prevenție al diferitelor boli. Astfel, 3000 de astfel de cabinete vor fi echipate cu ajutorul fondurilor obținute prin PNRR. Aceste analize se vor încadra în setul de bază pe care pacienții este bine să îl efectueze cel puțin o dată pe an, pentru a preîntâmpina eventualele afecțiuni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ministrul Sănătăţii a anunţat schimbări importante legate de analizele medicale pentru cei de peste 40 de ani. Ce se întâmplă de la 1 iulie

  1. Blablabla, mult text de umplutura  cind puteați transmite în 2 fraze ce era important

Lasă un răspuns