Garda de Mediu Timiș: Incendiul de la Şag nu a produs valori periculoase de poluare

Garda de Mediu Timiş anunță că incendiul de la hala producătorului de frigidere din comuna Șag nu a fost urmat de ‘valori periculoase’ ale poluării aerului pentru Timişoara.

CITEȘTE ȘI: Sportivul Avram Iancu înoată fără oprire 12 ore, pe Bega, în pregătirile pentru doborârea recordului mondial de 67 de ore

“Incendiul a acoperit o suprafaţă de aproximativ 18.000 – 19.000 mp. Au ars hala de producţie şi un depozit aferent. Depozitul de materiale, precum şi produsele fabricate pentru livrare nu au fost afectate. Intervenţia s-a efectuat cu un număr de 25 de echipaje ISU şi 18 autoutilitare. Fumul degajat a avut direcţia spre localitatea Stamora – Moraviţa. Nu au fost înregistrate valori periculoase ale poluării aerului pentru Timişoara, conform RNMCA şi senzorilor din reţelele alternative. Echipa de permanenţă a fost prezentă la faţa locului tot timpul, pe parcursul evenimentului”, se arată într-o postare a Gărzii Naţionale de Mediu.

Localitatea Şag se află la mai puţin de 10 km de municipiul Timişoara. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 5,00. Cauza izbucnirii nu a fost încă anunţată de ISU Timiş.

sursa: radiotimisoara.ro

1 Comments
Marius 7 iunie 2021
Pentru Timisoara ! Titlul este incomplet, nu stiu daca intentionat ! Ca s a dorit ascunderea gunoiului sub pres e clar, interesele firmelor inaintea sanatatii oamenilor ! La 20.000 mp incendiu s fost eliberat in atmosfera....doar parfum ! De aceea mirosea si in Timisoara a dum ! Tine la prosti !!!!