Ministrul Mediului: Garanţia pe o sticlă de plastic va fi 50 de bani. Ce facem cu recipientele fără dop

Sistemul Garanție-Returnare va deveni funcţional de la 30 noiembrie anul acesta

Ministerul Mediului va propune ca garanţia pentru sticlele de plastic să fie de 50 de bani pentru fiecare ambalaj care are mai puţin de trei litri. Astfel, cine adună 10 sticle are cinci lei.

CITEȘTE ȘI: Situație gravă, zone sub asaltul migranților: Armata păzește plaja, mașina premierului a fost atacată la aeroport. Video

„Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva.  Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește o sticlă, cu siguranță ridică sticla și merge și o predă la o stație automată”, a arătat ministrul mediului, Tanczos Barna, potrivit digi24.ro.

În ce priveşte sticlele fără dop, acestea pot fi predate, doar dacă sunt colectate după pornirea programului, adică sticlele de acum cinci ani care sunt aruncate în natură nu pot fi predate, pentru că sistemul așa funcționează, a explicat Tanczos Barna. După pornirea programului, fiecare sticlă o să aibă un marcaj care o identifică în sistem și din momentul acela se pot preda.

„Săptămâna viitoare, probabil că marți, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliție și intră în analiza interministerială.  O asumă coaliția, partidele de guvernământ și intră în circuitul de avizare”, a anunțat Tanczos Barna.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *