Ministrul Marcel Vela îi trimite pe polițiștii locali la școală

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, vrea să regândească rolul poliţiştilor locali și să-i trimită pe aceștia să asigure paza în fiecare școală. Vela a declarat că nu urmărește desființarea Poliției Locale, dar trebuie să existe o delimitare între aceasta și Poliția Națională, potrivit CAON.ro.

„Nu sunt pentru desfiinţarea Poliţiei Locale, este nevoie de poliție locală, o spun și ca fost primar, 12 ani, la Caransebeș… Chiar aş vrea sa propun modificarea actului normativ care spune că la 1000 de locuitori e angajat un poliţist local, să extindem, ca să punem câte un poliţist local pentru fiecare unitate de învâţămânat.

Împreună cu Poliţia Locală să facem acele patrule, care să asigure siguranţa în şcoli. Acum sunt multe atribuții care se suprapun. Și atunci ar fi corect să delimităm Poliția Locală de Poliția Națională. Confuzie legată de, eu știu, uniformele polițiștilor locali care sunt aproape izbitor de asemănătoare cu Poliția Națională.

Pe lângă toate acestea, un polițist de la MAI are un salariu de 3.000 de lei, de exemplu, și un polițist local, care face mult mai puține lucruri, are 7.000 – 8.000 de lei”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Foto: Digi24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.