Ministrul Învățământului, noi idei. Teste grilă la Evaluarea Națională

ecaterina andronescu 1

Examenele naționale ar putea fi sub formă de teste grilă (itemi obiectivi), pentru a nu mai fi diferențe mari între notele de la corectura în iniațială și cele de după contestații. Măsura este luată în calcul de Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, care a anunțat într-o conferință de presă ce măsuri va lua după rezultatele de la evaluarea națională și bacalaureat.

CITEȘTE ȘI: Transportul județean pentru elevi, anulat?

”Numărul de contestații în funcție de an este cuprins între 42.000 și 48.000, în ultimii ani. Numărul de note modificate după contestații este excesiv de mare, ceea ce este un mare semnal de alarmă pentru noi, care impune automat și măsuri pentru a remedia această situație”, a spus Ecaterina Andronescu.

Una dintre măsurile pe care le va lua în perioada următoare este modificarea conținutului examenelor. ”Să regândim poate examenele din punct de vedere al conținutului și al itemilor obiectivi și nu în ultimul rând formarea celor care evaluează, pentru că diferențele sunt, după părerea mea, chiar inacceptabile”, a spus ministru.

Întrebată despre cum vor fi examenele și în ce măsură vor cuprinde teste grilă ministrul a dat exemplul de la Universitatea Politehnică și a spus că îi va convinge pe profesorii care se opun.

”Vedeți, fac comparație, la Politehnică, eu sunt profesor la Politehnică, de foarte mulți ani lucrările scrise sunt pe itemi. Lucrarea este corectată în fața elevului și a unui martor. El știe cu ce notă pleacă. Nu mai avem atât de multe contestații. Atât de multe contestații din care destul de multe soluționate cu modificarea notei. Cu itemi obiectivi nu mai avem situații de genul acesta și va trebui să mergem pe această direcție. S-ar putea să-i supărăm pe unii dintre profesori. O să stăm de vorbă și o să le explicăm că este calea către care trebuie să mergem. Foarte mulți profesori spun: ”da nu se poate la disciplina X să dăm examene pe itemi obiectivi. Dar uitați-vă testele-Cambrigde, Oxford – se dau pe itemi obiectivi și nu are nimeni nicio probleă.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ministrul Învățământului, noi idei. Teste grilă la Evaluarea Națională

  1. Cred ca pina la urma babornita asta de 71 de ani, ar trebui sa lase locul unui om mai tinar si mai capabil. Are pensie destul de buna, nu stiu ce-i mai lipseste. Probabil mintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *