Ministrul Educației nu exclude varianta ca școlile să rămână închise și în septembrie

monica anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, nu exclude varianta ca școlile să rămână închise și în septembrie și își propune ca până atunci „să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”.

„​Dacă cumva, Doamne fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a declarat Anisie într-un interviu pentru Antena 1.

Ea a adăugat că Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate.

„Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a spus Anisie.

CITEŞTE ŞI: Nu-i nimic, ne ospătăm la anul…

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat pe 27 aprilie președintele României, Klaus Iohannis. Vor reveni la școală doar elevii din anii terminali (a VIII-a și a XII-a) în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv bacalaureatul, însă în anumite condiții.

CITEŞTE ŞI: „Verde pentru Suflet” – o mână de ajutor pentru bătrâni

Monica Anisie a declarat că elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține. Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență.

Sursa: HotNews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Ministrul Educației nu exclude varianta ca școlile să rămână închise și în septembrie

  1. Da , într-adevăr, poate veti fi obligați să nu le deschideți nici în septembrie, dar sa aveti grija sa platiti profesorii cu salariul intreg,pînă cînd veti putea sa le deschideți, iar cei din domeniul privat sa se descurce cum stiu eventual sa plece la sparanghel în Germania,numai bine , avem martie ,aprilie,mai , iunie , iulie , august,septembrie 7 luni inclusiv septembrie, sa tot fi profesor.

  2. Esti praf fatuca… citez „propun ca toti elevii sa aiba pana in toamna calculatoare…”. Daca esti cu capul pe umeri si ai si mintea cea din urma (pe care evident n-o ai), un om matur si responsabil ar spune IMI PROPUN !!!!!!!!!!!! CA DE ACEEA AI FOST PUSA IN POSTUL DE MINISTRU CA SA FACI CEVA PT TARA ASTA, NU SA DAI ORDINE CE SA VII CU SOLUTII !!!!!!!!
    NU SA APARI ZILNIC LA TV SI SA DAI DIN CAP CA O GASCA SI SA SPUI LUCRURI GOALE FA!!!!

    CAP SEC!!!!!

  3. Lasa Valentina ca pleaca doamna ministereasa la sparanghel sa faca ceva banuti pentru a le cumpara tuturor copiilor leptopuri asa cum dumneaei a primit toate ustensilele ITde la locul ei de munca pe banii contribuabililor .

Lasă un răspuns