„Verde pentru Suflet” – o mână de ajutor pentru bătrânii munților

verde pentru suflet

După ce a venit în sprijinul vârstnicilor din localitatea Bulza, aflată la granița dintre judeţele Timiş şi Arad, echipa de voluntari a Asociației „Verde de Banat” se mobilizează din nou pentru a interveni în alte câteva așezări din vestul țării în cadrul campaniei intitulate „Verde pentru Suflet – o mână de ajutor  pentru bătrânii munților”.

„Ținem în palmă o putere nebănuită, aceea de a ajuta! Acum, când e mai greu decât ne-am fi așteptat pentru o primăvară atât de frumoasă, bătrânii izolați sau oamenii aflați la limită, cu mari nevoi materiale, au mare nevoie de sprijinul nostru. Vino cu noi sau donează și tu pentru a ajuta!

Vineri, 1 mai, vom fi la Bătrâna, cea mai mică comună din România, sa le ducem celor 90 de vârstnici din cele patru sate ale localităţii alimente de bază. Cel mai apropiat punct de aprovizionare se află la peste 30 de kilometri distanţă, iar mulți dintre aceşti oameni nu pot străbate atâta cale.  În măsura în care avem disponibilități, vom merge sâmbătă și duminică la Ciacova, Orțișoara și în alte zone din Timiș unde ne sunt semnalate situații care necesită asistență.  Contribuie și tu cu alimente neperisabile sau cu donații în contul Asociația <<Verde de Banat>> CUI: 41932338;  RO29BTRLRONCRT0513621701

Ne mândrim cu faptul că Asociația <<Verde de Banat>> este susținută din fondul <<Solidari în fața Covid-19>> gestionat de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura, pe platforma Timotion. Ne mobilizăm și ajutăm. Iar dacă știi cazuri din comunitatea ta care au nevoie de sprijin, dă-ne de veste la numărul de telefon 0759034915 (Iosif)”, anunţă membrii organizaţiei.

Dacă în această perioadă acţiunile lor vizează preponderent intervenţii precum cele menţionate mai sus, la vremuri normale iniţiativele echipei au, de asemenea, o importantă componentă culturală.

„Atunci când totul se va termina, să ne vedem la munte! <<Verde de Banat>> își propune să escaladeze nevoile necunoscute ale zonei munților Poiana Ruscă, oprindu-se acolo unde natura are nevoie de o mână de ajutor. Ne place să spunem că facem turism, însă într-un mod aparte, după ce privim și ascultăm, după ce pământul ni se deschide și ne spune care-i baiul. Ecologizarea, refacerea pădurilor, reamenajarea spațiilor și încurajarea activităților sportive cu scopuri caritabile ne aduc împreună. Fiecare mică schimbare contează, iar noi încercăm să facem acest fapt vizibil.

CITEŞTE ŞI: Saloanele de înfrumusețare, redeschise din 15 mai! Raed Arafat anunță noi reguli de funcționare

În vizitele noastre, suntem aproape de localnici, le cunoaștem obiceiurile și ne redescoperim cultura. Ducem mai departe comorile Banatului, strânse în suflete. Cu respect și responsabilitate, fiecare acțiune este gândită în folosul comunității care ne găzduiește, descoperită întotdeauna cu entuziasm și curiozitate de către voluntari”, mai spun cei din organizaţie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *