Medicul timişorean Dorel Săndesc semnalează “paradoxul estic”: De ce nu a ajuns România ca Italia, Spania sau Marea Britanie

Profesorul Dorel Săndesc: „Balanța mea, așezată, da, pe experiența medicală de o viață, dă un verdict fără dubii: vaccinul este soluția cea mai bună pentru mine, pentru cei dragi, pentru tine, pentru noi toți ca și comunitate”

Medicul timişorean Dorel Săndesc, președintele Asociației ATI, membru în comisia COVID-19 din Ministerul Sănătății, consideră că răspândirea noului coronavirus în Europa prezintă un „paradox estic”.

Potrivit acestuia, statele est-europene, printre care şi România, sunt mai putin pregătite decât vecinii (Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia) să facă faţă medical şi economic unei pandemii. Tocmai din acest motiv, „conştienţi fiind de limitele de răspuns”, ţările din Estul Europei au acţionat mai prudent.

„Noi din sistem am propus foarte devreme să se instituie aceste măsuri de limitare a contactului social şi se pare că aceste măsuri au contat”, a declarat Dorel Săndesc, la Digi24.

Pe de altă parte, statele cu sisteme de sănătate mult mai puternice au fost arogante şi au ignorat pericolul. „Au fost nişte atitudini care s-au dovedit mari gafe, de exemplu premierul britanic, preşedintele SUA, care au vorbit despre forţa sistemului sanitar, dar a fost nevoie în scurt timp de reorientare în direcţia opusă”, a spus medicul timişorean, conform stiripesurse.ro.

Foto: digi24.ro

1 Comments
Garcea 02/05/2020
La noi nu sint atitia ,chinezi ca in NY sau Italia sau Franta sau D .😳