Medicul timişorean Dorel Săndesc semnalează “paradoxul estic”: De ce nu a ajuns România ca Italia, Spania sau Marea Britanie

dorel sandesc

Medicul timişorean Dorel Săndesc, președintele Asociației ATI, membru în comisia COVID-19 din Ministerul Sănătății, consideră că răspândirea noului coronavirus în Europa prezintă un „paradox estic”.

Potrivit acestuia, statele est-europene, printre care şi România, sunt mai putin pregătite decât vecinii (Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia) să facă faţă medical şi economic unei pandemii. Tocmai din acest motiv, „conştienţi fiind de limitele de răspuns”, ţările din Estul Europei au acţionat mai prudent.

„Noi din sistem am propus foarte devreme să se instituie aceste măsuri de limitare a contactului social şi se pare că aceste măsuri au contat”, a declarat Dorel Săndesc, la Digi24.

Pe de altă parte, statele cu sisteme de sănătate mult mai puternice au fost arogante şi au ignorat pericolul. „Au fost nişte atitudini care s-au dovedit mari gafe, de exemplu premierul britanic, preşedintele SUA, care au vorbit despre forţa sistemului sanitar, dar a fost nevoie în scurt timp de reorientare în direcţia opusă”, a spus medicul timişorean, conform stiripesurse.ro.

Foto: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Medicul timişorean Dorel Săndesc semnalează “paradoxul estic”: De ce nu a ajuns România ca Italia, Spania sau Marea Britanie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.