Depășirea tonajului e ”vânată” și amendată aspru, pentru a se stopa deteriorarea drumurilor

Pentru a stopa deteriorarea drumurilor județene intens folosite de transportatorii de mare tonaj, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a decis intensificarea controalelor în teren. Serviciul Autoritate Județeană de Transport (SAJT) din cadrul Consiliului Județean Hunedoara, împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara s-au aflat zilele acestea în teren, pentru a efectua controale în traficul rutier pentru a verifica respectarea legislației în vigoare în aria de competență.

În punctul de control stabilit pe DJ 706A, pe raza localității Ilia, au fost aplicate într-o singură zi două sancțiuni pentru refuzul conducătorilor auto de a supune vehiculul verificării prin cântărire, contravenție prevăzută de Ordonanța nr. 43/1997, în valoare de 3.000 de lei fiecare.

”Reamintim că, potrivit prevederilor Ordonanței nr. 43/1997, refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire şi/sau măsurare a dimensiunilor, refuzul de a însoţi vehiculul personalului cu atribuţii de control în vederea cântăririi şi/sau măsurării dimensiunilor transportului, precum şi refuzul de a prezenta personalului cu atribuţii de control documentele privind transportul, cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, aplicată conducătorului auto”, transmite Consiliul Județean Hunedoara.

1 Comments
Popescu 02/05/2020
Ce drumuri frumoase avem în imagine. Nici în occident nu au drumuri ca la noi. Vai și amar de noi. Plătim taxe peste taxe și avem condiții africane.