Ministrul Educaţiei a anunţat în ce condiţii dispare obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii

Sorin Cîmpeanu, despre diferențele urban-rural de la Evaluarea Națională 2022: O spun cu mare tristețe, parcă ar fi două țări diferite

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că de luni vor participa fizic, la cursuri, 2,6 milioane de elevi, mai mulţi cu 200.000 faţă de săptămâna trecută. Ministrul a precizat şi cum se poate renunţat la purtarea măştii în curtea şcolii.

Se poate renunţa la mască în curtea şcolii, cu o condiţie

„Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii”, a precizat Sorin Cîmpeanu. Acesta a menţionat că, la nivel local, comitetele pentru situaţii de urgenţă pot lua decizii „în situaţii speciale” cu privire la definirea spaţiilor publice în care masca de protecţie să fie purtată în exterior.

„Dacă sunt condiţii care generează aglomerări, sigur că rămâne purtarea măştii de protecţie”, a adăugat ministrul.

Acesta a subliniat importanţa respectării regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în unităţile didactice.

 

observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *