Ministrul de Interne aşteaptă rezultatul cercetării unui poliţist care a filmat un gândac la serviciu, fără acord

Un poliţist din Teleorman riscă să fie destituit pentru că a filmat un gândac care se plimba pe birou fără să fi cerut acordul şefilor cu 15 zile înainte, iar aceştia au deschis o anchetă. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara că aşteaptă rezultatul cercetării.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că decizia conducerii IPJ Teleorman de a-l ancheta pe agentul de poliţie care a filmat pe biroul său un gândac, în dorinţa de a arăta condiţiile mizere din unităţile de poliţie, este una bună, problema fiind însă existenţa insectei.

„Este o abordare care a fost făcută publică astăzi. Dacă s-a luat decizia cercetării eu zic că este bine. Trebuie să se analizeze în ce condiţii a simţit poliţistul nevoia să filmeze acea insectă, că există acea insectă este o problemă şi tocmai de aceea aştept şi eu să văd care sunt concluziile acestei cercetări”, a răspuns ministrului de Interne la o întrebare despre anchetarea unui poliţist din Teleorman care filmat cum un gândac se plimbă nestingherit într-un birou de poliţie.

Imaginile au apărut pe pagina de Facebook a Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul”, în cele din urmă stabilindu-se că acestea ar fi fost filmate de agentul şef adjunct de poliţie Chivu Adrian Cristinel de la Inspectoratul de Poliţie Teleorman, poliţistul fiind cercetat disciplinar şi riscând sancţionarea pentru că a filmat când gândacul din sediul Centrului Operaţional al instituţiei.
Poliţistul este cercetat pentru că a fotografiat fără autorizare gândacul de pe birou, înainte să solicite acordul conducerii Inspectoratului de Poliţie Teleorman. Potrivit Legii 360 din 2002 privind Statutul Poliţistului, agentul împotriva căruia IPJ Teleorman a anunţat că a declanşat cercetarea disciplinară pentru încărcarea prevederilor din hotărârea 585/2002 constând în faptul că ar fi efectuat fotografii fără autorizare, riscă de la avertisment până la destituirea din poliţie.

Altfel spus, poliţistul este anchetat pentru că nu ar fi făcut o cerere către conducerea IPJ, cu 15 zile înainte să filmeze gândacul.

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
birlic 6 mai 2017
sa fie spanzurat ,Gandacul intr-un cadru organizat si mediatizat cu participarea Ministrului ,pt. ca el Gandacul nu a cerut acordul Sefului sa se plimbe pe Birou ,iar politistul care a filmat evenimentul sa fie inaintat in grad la Exceptional.