Chinezii şi mexicanii, interesaţi de Timiş

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a avut ieri o întrevedere cu Li Li, reprezentând grupurile de firme Milan invest NV şi Challenge NV (din provincia chineză Shandong) şi autorităţile locale din oraşul Zibo. Oaspetele chinez a precizat că grupurile de firme respective doresc să dezvolte investiţii în România, în special în zona de vest a ţării.

În acest context Dobra a făcut o scurtă prezentare a oportunităţilor de investiţii, subliniind că instituţia administraţiei judeţene este interesată de atragerea de investitori, dar şi de colaborări cu autorităţile locale chineze.

„Timişul are importante posibilităţi de investiţii, în domenii diverse. În ceea ce priveşte colaborarea interinstituţională, în 2015 am semnat un protocol de colaborare cu provincia Yun nan, dar suntem interesaţi să dezvoltăm parteneriate şi cu alte regiuni”, a spus Dobra. Tot ieri, preşedintele CJ a primit vizita ambasadorului Statelor Unite Mexicane în România, Arturo Trejo, prezent la Timişoara cu ocazia Forumului Economic Mexican.

„Principalul meu obiectiv în calitate de ambasador vizează intensificarea relaţiilor de colaborare ale Mexicului cu România în general, dar şi cu diferite regiuni din ţara dumneavoastră.

Şi la finalul anului trecut am fost în Timiş şi am avut, astfel, ocazia de a remarca oportunităţile pe care această regiune le oferă investitorilor străini, de la aşezarea geografică favorabilă, la multiculturalitate, la mediul educaţional şi la pregătirea profesională foarte bună”, a precizat Arturo Trejo.

La rândul său, Călin Dobra a subliniat deschiderea Consiliului Judeţean Timiş către atragerea de investitori. „Vă lansez propunerea de a demara un protocol de colaborare între Timiş şi o regiune din Mexic, protocol care să vizeze cooperarea bilaterală în arii diverse: afaceri, educaţie, cultură”, a mai spus preşedintele CJT.

1 Comments
vio 06/05/2017
Kaline, ba koae, dar gropile de pe drumurile județene când le astupi? S-o terminat cu iarna, suntem aproape în vara iar craterile sunt peste tot. Am mers azi pana la Calacea, e jale.