Ministrul de Interne anunță Ordonanța Militară nr. 11. Se prelungește suspendarea zborurilor spre și dinspre Spania

marcel vela 1

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat astăzi prevederile Ordonanței Militare nr. 11.

Printre prevederile noii ordonanțe se numără prelungirea suspendării zborurilor către şi dinspre Spania, până pe data de 14 mai inclusiv.

“Am emis Ordonanţa militară nr. 11, care reglează unele aspecte ce ţin de continuarea unor măsuri adoptate în ordonanţele militare anterioare. Primul punct (…) este legat de suspendarea zborurilor către Spania şi din Spania către aeroporturile din România, este continuarea suspendării care expiră astăzi şi este valabilă până în 14 mai inclusive”, a declarat Marcel Vela.

Ordonanța Militară nr. 11 mai prevede exceptarea de la măsurile de carantinare sau izolare pentru personalul navigant, fluvial şi maritim care vine din ţări catalogate ca zone roşii sau galbene, dacă nu prezintă simptome COVID-19 – ca în cazul piloţilor de avion sau şoferilor de camioane de marfă.

Potrivit aceluiași document, va fi ridicată carantina pentru orașul Țăndărei din județul Ialomița.

Ministrul de Interne a mai subliniat că urmează “o perioadă grea”, care trebuie gestionată cu aceeaşi atenţie, pentru că “este păcat să stricăm ce am realizat timp de două luni”.

“Toate aceste eforturi trebuie să le analizăm, să le cântărim şi să hotărâm că trebuie să fim extrem de vigilenţi, extrem de responsabili în continuare, deoarece virusul nu se odihneşte, nu intră în vacanţă”, a spus Marcel Vela.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns