Ministrul Alexandru Rafila, la Timişoara

Ministrul Alexandru Rafila, la Timişoara

Ministrul Alexandru Rafila, la Timişoara

Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Departamentul de Stat al SUA, organizează, vineri, 8 septembrie, la Timişoara primul eveniment despre integritate şi practici anti-corupţie în sistemul de achiziţii publice, care va fi deschis de către ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul va fi prezent la Timişoara alături de secretarul de stat Alexandru Rogobete. Evenimente similare vor avea loc în toate judeţele ţării.

La eveniment vor fi prezentate date FBI vizând proceduri anti-corupţie în achiziţii publice şi indicii referitoare la posibile practici ilegale în domeniu.

Organizatorii au anunţat că participanţii vor avea acces la cele mai recente informaţii şi reglementări privind proiectele de investiţii în sănătate disponibile şi sursele de finanţare, cum ar fi PNNR, Banca Mondială sau Programul Operaţional de Sănătate, dar şi privind achiziţiile publice şi practicile anticoncurenţiale, etica şi integritatea.

CITEȘTE ȘI: Microbuz școlar nou pentru elevii unei comune din Timiș

Evenimentele planificate sunt susţinute de Biroul OMS în România ca parte a asistenţei tehnice acordate ministerului pentru implementarea PNRR.

Evenimentul are loc la puţin timp după ce reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au aflat în control la Spitalul Obregia din Capitală, ca urmare a faptului că un medic a exprimat suspiciuni privind fraude legate de achiziţia unor aparate cu bani din PNRR.

„Vreau să lansez aici un avertisment foarte ferm – toleranţă zero pentru cei care pun în pericol, prin tot felul de practici, dezvoltarea sistemului medical de sănătate.

PNRR este ultimul tren pentru schimbarea înfăţişării sistemului de sănătate din România şi, având aceeaşi lungime de undă ca ministrul Sănătăţii, în calitate de coordonator al PNRR pe Sănătate, nu vom accepta ca acest lucru să se întâmple”, a declarat atunci Alexandru Rogobete, în urma discuţiilor cu reprezentanţii unităţii sanitare.

Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională de Integritate, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi OMS , dar şi autorităţile locale,, se află printre autorităţile şi organizaţiile prezente la eveniment.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ministrul Alexandru Rafila, la Timişoara

  1. Bla, bla, bla! Prin martie a. c. am fost pacient la Spitalul Județean din Timișoara. Bătea vântul pe la garniturile ferestrelor ca-n filmele rusești. La toalete, bavurile rezervoarelor împiedicau funcționarea normală, deci ferească sfântul de vreunul cu diaree. Asistenta șefă îndemna pacienții să facă „rapoarte” pentru a semnala neajunsurile, fiindcă firma care a efectuat lucrările refuza să remedieze defectele în termenul degarantie. Ca să vedeți! Ce zici, domnule director Sandesc?

  2. Dacă tot tot a venit, n-ar vrea să ia cu el și protejata preferată, haotica directoare de la DSP?! S-o pună în vitrină la intrarea în Minister, că așa monument de incompetență și răutate sigur nu a văzut nimeni! Mai face și el un ban cinstit, că de restul averii mai bine nu discutăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *