Ministerul Sănătății a lăsat Timișul în urma Clujului și a Iașiului

Ministrul Sănătăţii spune că ”lucrurile s-au schimbat faţă de acum 8 ani” în privința marilor arși/ Trei spitale vor fi gata în 2025, spune Rafila, cel mai avansat fiind cel de la Timişoara

Ministerul Sănătății a lăsat Timișul în urma Clujului și a Iașiului

Discrepanțele de dezvoltare între regiunile țării și între diferitele județe se reflectă inclusiv în numărul de pacienți pe care spitalele din fiecare zonă îi pot interna și trata.

Ministerul Sănătății a publicat, în transparență, un proiect de ordin cu numărul total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti, de la 1 iulie.

CITEȘTE ȘI: Doi motociclişti s-au rănit grav după ce s-au agăţat într-o sârmă pusă între doi copaci, într-o pădure din vestul țării

La nivelul întregii țări Ministerul Sănătății va finanța în total 117.284 de paturi de spital, dintre care peste 20.000 sunt în București.

În județele cu centre universitare și cu cele mai multe activități economice sunt câteva mii de locuri unde pot fi internați pacienții: în Cluj și Iași – peste 6.000, Timiș – aproape 5.000, Constanța și Dolj – peste 4.300, Mureș – peste 3.800, Prahova – peste 3.500, Bacău, Bihor și Brașov – peste 3.000.

La polul opus se află județul Ilfov, care practic cuprinde zona metropolitană a Capitalei, dar și județele Giurgiu, Călărași și Tulcea cu mai puțin de 1.000 de paturi fiecare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *