1.165 de candidați s-au înscris la concursul de ”titularizare” în Timiș. Mai mult de jumătate dintre ei au susținut degeaba inspecția la clasă

Luni, 17 iulie, încep înscrierile pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului

1.165 de candidați s-au înscris la concursul de ”titularizare” în Timiș. Mai mult de jumătate dintre ei au susținut degeaba inspecția la clasă

Potrivit datelor transmise de inspectoratul școlar, în județul Timiș s-au înscris 1.165 de candidați la concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante din învățământul preuniversitar. Anul trecut, s-au înscris 1.280 de candidați, iar în 2021 – 1.224.

Dintre cei 1.165 de candidați, 1.112 erau programați să susțină inspecția la clasă, probă care, în 11 iunie, a fost eliminată prin ordonanță de urgență din calculul mediei finale. În județul Timiș, 712 dintre cei 1.112 de candidați au apucat să susțină această probă.

CITEȘTE ȘI: Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii, promovată în inima Europei

La nivel național, la concursul de ”titularizare” s-au înscris 32.884 de candidați, 18.000 dintre aceștia susținând deja inspecția la clasă, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației.

Decizia de renunțare la inspecția la clasă a fost luată de ministrul educației Ligia Deca în contextul grevei din învățământ, apreciind că nu este timp suficient pentru ca toți candidații să poată susține această probă.

Nota inspecției la clasă ar fi avut o pondere de 25% din calculul mediei finale.

În ceea ce privește probele practice/orale, conducerea inspectoratului școlar face următoarea precizare:

”Se vor lua în considerare, în continuare:

– probele orale de cunoaștere a limbii moderne/minorității în care urmează să se facă predarea pentru posturile didactice/catedrele vacante/rezervate la unităţi de învăţământ având clase/grupe speciale de limbi străine cu program intensiv și/sau bilingv sau clase/grupe cu predare în limbile minorităților naționale

– probele orale de cunoaștere a limbii române pentru candidații care au studiat în România în limbile minorităților sau care au studiat în altă țară

– probele practice pentru cuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate la clasele/grupele/ unităţile de învăţământ care şcolarizează elevi/clase/grupe de elevi cu deficienţe de auz, respectiv elevi/clase/grupe de elevi cu deficienţe de vedere.

Nu se vor mai lua în considerare: probele practice pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în unităţi de învăţământ având clase cu profil sportiv sau artistic (corepetiţie, muzică, arta actorului, coregrafie, arte plastice, arte decorative, arte ambientale, arhitectură şi design) precum şi ocuparea de catedre vacante/rezervate de informatică, de tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, de instruire practică sau de activităţi de pre-profesionalizare, posturi didactice/catedre vacante/rezervate din cluburi şcolare sportive sau din palatele şi cluburile copiilor.”

102 candidați înscriși în județul Timiș au susținut probele practice/orale, fiind notați cu calificativul ”Admis/Respins”.

Numărul posturilor vacante scoase la concurs anul acesta, afișate pe site-ul inspectoratului școlar, în județul Timiș, se ridică la 5.510, dintre care doar 217 sunt titularizabile (normă completă, pe perioadă nedeterminată).

Proba scrisă din cadrul concursului a fost stabilită pentru data de 12 iulie. Pentru a putea ocupa un post pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la proba scrisă. Pentru ocuparea unui post pe perioadă determinată, nota minimă este 5.


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *