Milioane de oameni mor anual în spital din cauza indiferenței cadrelor medicale

medic 12

Peste 60 la sută din angajații din sănătate nu respectă recomandările legate de igiena mainilor! Potrivit specialiștilor, ignorarea regulilor de igienă conduce la apariția infecțiilor asociate actului medical.


catalin dumitru maternitatea begaCITEȘTE ȘI: O timișoreancă a născut tripleți

 


Este atenționarea transmisă de Organizația Mondială a Sănătății care a inițiat campania ”Salvează vieți: spală-te pe mâini”, care a ajuns săptămâna aceasta la Timișoara.

Campania sprijină profesioniștii din domeniul sănătății în demersurile privind îmbunătățirea igienei mâinilor și, implicit, în prevenirea infecțiilor nosocomiale, care pot pune în pericol viața pacienților.

CITEȘTE ȘI: Poveste emoţionantă de la raliu

”În 2019, OMS ne convoacă pe noi toți, furnizori sau beneficiari ai serviciilor de sănătate să fim inspirați de internaționalizarea politicilor de sănătate și să încercăm să asigurăm acoperirea globală a calității actului medical pentru pacienții de toate vârstele, inclusiv a celor aflați în grupe de risc epidemic sau financiar, prin acces la calitate, siguranță și conveniență.

Prevenirea și controlul infecțiilor, inclusiv igienă mâinilor sunt factori critici pentru a atinge acest obiectiv, cu impact direct în calitatea vieții pacienților din toată lumea, aflați la diferite niveluri ale sistemelor de sănătate.

Vorbim de o problemă gravă la nivel mondial, unde lipsa de aderență la igiena mâinilor generează 80 la sută din infecțiile asociate actului medical, care generează la rândul lor aproximativ 16 milioane de decese în fiecare an în lume.

Din cauza lipsei de aderență a personalului medical la normele de igienă a mâinilor milioane de oameni mor în lume, în fiecare an.

Când personalul medical are aderență în ceea ce privește igiena mâinilor, atunci scad infecțiile asociate actului medical și scad costurile. Putem foarte ușor să justificăm asigurarea materialelor de igienă a mâinilor.

Faci o operație de 300.000 de euro, te lauzi cu ea, și la sfârșit se compromite pentru că cineva care schimbă un pansament nu are o igienă corectă a mâinilor.

Ideea este ca prin prevenție să avem o populație din ce în ce mai sănătoasă”, este mesajul prof. dr. Emilian Popovici, șeful Disciplinei epidemiologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara.

În orașul de pe Bega, campania este implementată cu sprijinul Spitalului Premiere, cel mai mare spital privat din vestul țării, care deține și propriul program de monitorizare și control a igienei mâinilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *