Mii de timişoreni vor plăti la iarnă facturi mai mici. Te numeri printre norocoşi?

reabilitare termica1

Zeci de blocuri din Timişoara își vor schimba, în perioada următoare, înfățișarea. Reabilitarea termică bazată pe fonduri de la Uniunea Europeană a început, deja, iar pe marile artere se văd primele șantiere, care vor trebui finalizate în acest an.

Proiectele primăriei pentru anveloparea blocurilor din zonele cele mai circulate au fost aprobate, astfel că în total vor fi reabilitate aproximativ 2.500 de apartamente din peste 50 de blocuri.

Nu doar că imobilele vor arăta mai bine, dar și gradul de confort termic din locuințe se va schimba, facturile la întreținere reducându-se în mod corespunzător în timpul iernii.

Primele clădiri care vor fi anvelopate termic sunt cele situate pe bulevardul Liviu Rebreanu, Calea Șagului, Calea Aradului și Calea Martirilor.

În Timișoara vor fi anvelopoate 51 de blocuri, situate, în general, pe marile artere ale orașului. În total, valoarea proiectelor care beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Regional este de circa zece milioane de euro.

Luna trecută, la Primăria Timișoara, au fost semnate 25 de contracte pentru reabilitare termică. Schelele sunt deja vizibile pe mai multe blocuri-turn de pe Calea Șagului, dar reabilitarea se va face și pe bd. Liviu Rebreanu, str. Venus, Calea Martirilor, bd. Take Ionescu, str. Mareșal Constantin Prezan, Calea Aradului și Calea Sever Bocu.

Articolul complet, în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de sâmbătă, 11 iulie!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns