Robu declară război parangheliilor în stradă, după ce câţiva romi au băut pe treptele Catedralei

robu2

Faptul că un grup de romi a petrecut cu băutură pe treptele Catedralei Mitropolitane l-a indignat pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, el anunțând că va concepe un plan „de bătaie”, împreună cu Poliția și Jandarmeria, împotriva celor care tulbură liniștea publică prin organizarea de nunți sau de alte petreceri pe stradă.

„Am stabilit pentru luni dimineață o întâlnire cu reprezențanții Poliției Locale, Poliției naționale și Jandarmeriei, pentru a ne face un plan de bătaie astfel încât să putem interveni prompt în perioada care urmează și să îi protejăm pe cetățenii Timișoarei de posibile tulburări ale liniștii lor, tulburări ale orașului şi ale traficului prin paranghelii specifice perioadei de vară. Vreau să le spun cât se poate de categoric celor care au în plan să facă astfel de paranghelii, nunți, botezuri, că nu își vor putea face de cap în Timișoara. Vor fi amendați și li se vor opri manifestările ilegale. Dacă nu se mulțumesc să petreacă civilizat, atunci nu au decât să plece în afara orașului, unde nu deranjează pe nimeni și să se manifeste așa cum le place. Ar fi bine să înțeleagă că sunt cetățeni europeni, ai unui stat civilizat, trăiesc într-un oraș civilizat și prin urmare trebuie să respecte normele de conviețuire într-un astfel de spaţiu”, susţine edilul-şef.

El a reamintit că un număr important de cetățeni de etnie romă trăiesc în condiții precare în Timișoara, iar copiii lor sunt sprijiniţi de municipalitate să urmeze cursurile unor școli. „Nimeni nu are nimic cu ei. Când le spun ţigani nu o fac peiorativ, deoarece ei înșiși își spun așa. Nu e important cum îi numim sau se numesc ei, ci contează ceea ce fac. Este evident că un număr de cetățeni de etnie romă trăiesc în condiții precare și trebuie să le purtăm de grijă, pentru ca în primul rând să își poată da copiii la școală. Am făcut asta și anul trecut, fac asta și anul acesta. Necazul este că, pe lângă această pătură care reprezintă cea mai mare parte a populației etniei rome, pătură săracă rămasă la marginea societății, există un grup sfidător care a ajuns foarte bogat prin mijloace pe care eu nu le pot cataloga drept legale sau ilegale, ci doar suspecte și care nu înțeleg să își folosească bogăția printr-o conduită de oameni emancipaţi, nu înțeleg să profite de bogăție pentru a se educa, fie și la o vârstă mai avansată şi nu înțeleg să își caute respectul în societate prin conduita lor, ci optează pentru a-i sfida pe ceilalţi”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul s-a arătat consternat, de asemenea, că niciun poliţist nu i-a oprit pe petrecăreţi pe stradă, în timp ce circulau cu caleştile trase de cai, iar singura reacţie a oamenilor legii a venit abia după ce au fost sesizaţi de un trecător cu privire la lucrurile nepotrivite care se petrec în faţa Catedralei.

romi catedrala

„Un grup de cetățeni, întâmplător țigani, sau hai să le spun romi ca să nu fiu amendat, pur și simplu au sfidat orașul și s-au dedat la o adevărată blasfemie intrând pe platoul din fața Catedralei cu o caleașcă sau două, așezându-se pe treptele acesteia și scoțând acolo băutură. Sunt indignat că nimeni nu a făcut o sesizare și că nimeni de la Catedrală nu a sesizat. Nimeni nu a reclamat nici la Poliția Locală, nici la Poliția națională, nici la Jandarmerie”, a declarat Robu, precizănd totodată că un cetățean care a trecut întâmplător prin zona Catedralei în timp ce avea loc petrecerea a anunțat echipajul de la Poliția Locală aflat în zona centrală a orașului, iar polițiștii i-au amendat pe cheflii cu 400 de lei, pentru că au intrat cu caleștile trase de cai pe domeniul public fără autorizație.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Robu declară război parangheliilor în stradă, după ce câţiva romi au băut pe treptele Catedralei

  1. sa le mancati turturi de la partea posterioara a fundului la tigani daca voi asa stiti sa vb si iei stiu sa dea replica romani nazisti sau incompetenti ce sunteti

Lasă un răspuns