Mii de timişoreni au votat cu… cartea, la Gaudeamus

gaudeamus 1

Timp de cinci zile, între 22 și 26 mai, timișorenii au avut ocazia să voteze cu… cartea, la  Caravana Gaudeamus Radio România. Prilej cu care și-au desemnat editurile și titlurile preferate, care au îmbogățit palmaresul celei de a unsprezecea ediții a Târgului Gaudeamus Radio România organizat în capitala Banatului.

Mii de volume, printre care și cele mai recente apariții editoriale în limba română, sute de jocuri educative și multă muzică, au atras în aceste zile peste 12.000 de vizitatori în pavilionul amplasat în Piața Victoriei, iar la finalul târgului s-au decernat tradiţionalele premii ale manifestării, atribuite exclusiv prin votul publicului.

Trofeele Gaudeamus pentru edituri au revenit Editurii Polirom (locul I), Editurii Humanitas (locul al II-lea) și Editurii Litera (locul al III-lea ). Cea mai râvnită carte a ediției a fost volumul „Povestea mea” de Michelle Obama, publicată de Editura Litera;

Trofeele Presei, pentru secțiunile publicații print, online și TV au revenit cotidianului nostru, „Renașterea bănățeană”, website-ului www.tion.ro și postului TVR Timișoara, cel mai frecvent menționate de către vizitatori drept surse de informații despre această ediție a târgului. Premiile pentru jurnaliști au fost acordate de către Editura Casa Radio și getmusic.ro.

Premiile Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu”, etapa zonală, organizată de Radio România Timișoara sub numele „Lectura la doi pași”, au fost câştigate de Anamaria Petcu (locul I), Ioana Miruna Mate (locul al II-lea) și Teodora Cătălina Sava (locul al III-lea). Cea dintâi ne va reprezenta oraşul  la finala națională a competiţiei, organizată la Târgul Internațional Gaudeamus Radio România (20 – 24 noiembrie).

Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare, a fost adjudecat de Alexia Musca, studentă la Facultatea de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Volumele donate pentru proiectul „Cărţile se întorc acasă” – circa 1.500 – vor ajunge în acest an, prin intermediul Radio România Timișoara, în bibliotecile gimnaziale din localitățile timişene Lenauheim, Grabaț și Bulgaruș.

Cei trei „Invitaţi de nota 10” ai ediției,  Sergiu Ionuț Novac (Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj), Vlad Ștefan Oros (Școala Gimnazială nr. 24 Timișoara) și Silvia Alda (Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara), au fost premiați de către Asociația „Clubul Lions Timișoara Bastion”.

Tombola GAUDEAMUS, derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului, le-a adus participanților 23 de premii, constând în echipamente și accesorii multimedia, dar şi vouchere pentru diverse produse şi cadouri personalizate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mii de timişoreni au votat cu… cartea, la Gaudeamus

  1. corect ,multe carti s-au itors acasa datorita dezinteresului lucratorilor de la Radio Timisoara ,care lipseau cu desavarsire din cabina lor pt. a primi cartile aduse cu placere de cei ca mine adica mai tomnatici ,eu le-am abandonat pe o masa acolo ,cu speranta ca le va impinge cineva de pe masa sa poata folosi telefonul .Nu asa au procedat si altii (vineri in jurul orei 17)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *