Mii de credincioşi au cinstit cum se cuvine Naşterea Domnului

navidad 2

Mii de credincioşi din vestul ţării au ţinut să participe, de praznicul Nașterii Domnului, la Sfânta Liturghie oficiată, în Catedrala Mitropolitană, de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul său de învățătură, Chiriarhul a vorbit despre valoarea incomensurabilă a omului, întrucât este „comoara lui Dumnezeu”.

„Înlăcrimatul Dumnezeu își trimite Fiul în univers să-i găsească neprețuita comoară pierdută. Și unde o caută Fiul lui Dumnezeu? Într-o peșteră, în întuneric. Acolo l-a găsit pe om. În peștera din Betleem s-au întâlnit Cerul cu Pământul, Fiul lui Dumnezeu cu omul, comoara lui Dumnezeu. Ce comoară scumpă este omul! Tatăl îl răscumpără pe om prin jertfa Fiului Său: <<Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică>> (Ioan 3,16)”.

Imediat după slujbă, la reședința mitropolitană, a avut loc recepția oficială, la care au participat reprezentanții cultelor religioase din Banat şi ai autorităților locale și județene, personalități ale vieții culturale publice din oraş și din țară, academicieni, clerici, profesori universitari, scriitori, reprezentanți ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și membrii Corului Catedralei, care au interpretat mai multe colinde tradiționale românești.

Seara, după slujba Vecerniei, în monumentalul lăcaș de cult din urbea de pe Bega a avut loc concertul tradițional de colinde, susținut de Corul Catedralei Mitropolitane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns