Mihai Şora, mesaj după protestul de la Timişoara

Mihai Șora a primit o factură la curent de peste 6.000 de lei: “Este pentru prima dată când mă izbesc de un asemenea elefant. Cum să fac?”

Filosoful Mihai Şora a scris, duminică, pe Facebook, că la protestul de la Timişoara a fost tulburat de câteva lucruri, printre acestea fiind tinerii relaxaţi care umpleau terasele de pe Corso şi o mamă cu doi copii care urmează să plece din ţară pentru că nu vrea ca şcoala să-i „ciuntească copiii”.

”Câteva lucruri m-au tulburat aseară (într-un sens sau altul). Tinerii relaxaţi care umpleau terasele de pe Corso. Oamenii veniţi să protesteze în Piaţa Operei, – şi în ochii cărora puteai citi deopotrivă îngrijorarea şi perseverenţa. Unii dintre aceştia, călcând cu aceeaşi determinare, pe acelaşi caldarâm, ieşiseră şi în decembrie 1989.

CITEŞTE ŞI: Taxa pe care românii o vor plăti în supermarket. Nu e păcăleală, se aplică de duminică

O mamă cu doi copii – Dragoş (8 ani) şi Adela (4-5 ani) – care mi-a mărturisit că vine la proteste de multă vreme, de când îşi purta fetiţa în braţe. Urmează să plece din ţară, la soţul plecat deja. Pentru că nu vrea ca şcoala să-i ciuntească şi copiii, după ce alte instituţii ale statului român i-au îngenuncheat familia. Mi-a promis că, acolo unde se va afla, pe meleaguri străine, va merge să voteze. O cheamă Oana”, a scris, duminică, pe Facebook, Mihai Şora.

Acesta a continuat lista cu lucrurile care l-au tulburat: ”profilul dârz al altei Oane la care ţin mult – Oana Pellea – pe afişul cu Gellu Naum: mi-a reamintit o vorbă mai veche ce spune că poeţii şi mijlocitorii lor, actorii, sunt anume făcuţi să stea în mijlocul oamenilor, la firul ierbii, pe stradă”, scrie romaniatv.net.

CITEŞTE ŞI: Proiect în Parlament: românii vor putea dona bani pentru construcția de autostrăzi

”Porţile mari ale Operei care, după ce Piaţa se golise, s-au deschis dintr-odată, iar, din pântecul clădirii, au ieşit zeci de copii veseli şi năzdrăvani: fuseseră la spectacolul ’Sarea în bucate’. Încă nu ştim dacă ei vor fi sarea Pământului, dar, ieri, în chip cu totul neaşteptat, au luminat o piaţă întreagă”, a mai scris filosoful.

Filosoful Miha Şora a participat, sâmbătă seară, la un protest organizat în municipiul Timişoara faţă de modificările aduse legilor justiţiei, dar şi faţă de coaliţia PSD-ALDE. Filosoful şi-a exprimat susţinerea pentru Justiţie şi pentru Laura Kovesi. ”O justiţie care nu e independentă, nu e justiţie. Laura Kovesi reprezintă Justiţia, cu majusculă, şi de Justiţie lor le este frică”, a spus Şora.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Mihai Şora, mesaj după protestul de la Timişoara

  1. Pai tinerii relaxati stau la terase pentru ca si-au dat seama de gunoielile voastre hastagiste…Gata!….Lumea s-a prins ca sunteti niste unelte si nu va mai face jocul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.