Micuții cu suferințe grele vor primi sprijin în lupta cu boala

Spitalul de Copii 3

Circa 350 de micuți dorm prin rotație în cele 33 de paturi ale secției de hematologie și oncologie pediatrică din cadrul Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara și speră ca într-o zi să se facă bine și să se reîntoarcă la problemele cotidiene specifice vârstei lor fragede.

Tratamentul este de durată și se administrează în reprize. Rata de supraviețuire globală este de peste 80 la sută, dar, în medie, are loc un deces la 30 de zile. În următoarele 12 luni, alți 70-80 de copii primesc un diagnostic crunt și încep lupta cu boala.

Pentru toți pacienții actuali și pentru cei care s-ar putea afla într-o zi în tratament la Spitalul ”Louis Țurcanu”, viitorul aduce îmbunătățiri. Unitatea sanitară timișoreană, alături de Institutul Oncologic ”Prof. dr. Al. Trestioreanu” București, Institutul Oncologic ”Prof. dr. I. Chiricuță” din Cluj-Napoca și Spitalul de Copii ”Sf. Maria” Iași vor beneficia de peste 5,5 milioane de euro (85 la sută prin Granturile norvegiene și 15 la sută de la Ministerul Sănătății), cu care va fi îmbunătățită infrastructura și vor fi achiziționate aparate necesare diagnosticării în stadii precoce a cazurilor de hematologie și oncologie pediatrică, urmărindu-se creșterea ratei de vindecare și supraviețuire.

În prezent, copiii cu cancer și boli hematologice se confruntă cu lipsuri privind medicamentele necesare, astfel că tratamentul e incomplet, iar șansele să se facă bine sunt… amputate. Deciziile ministerului privind prețul medicamentelor au dus, din păcate, la dispariția lor de pe piață.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *