Micii fermieri din Banat pot primi 15.000 de euro nerambursabili. Ce trebuie să facă

ferma

Fonduri europene nerambursabile, în valoare de 15.000 de euro pe proiect, sunt disponibile pentru dezvoltarea fermelor mici, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Oportunitatea este la dispoziţia agricultorilor prin submăsura 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, care îşi propune creşterea competitivităţii exploataţilor, prin dotarea cu utilaje şi echipamente performante în raport cu structura lor actuală, precum şi îmbunătăţirea calitatăţii activelor fixe.

Dacă-l recunoaşteţi, sunaţi la 112! Se oferă RECOMPENSĂ!

De menţionat este faptul că printre criteriile de acordare a finanţării se numără şi nivelul de calificare în domeniul agricol al solicitantului.

Un alt principiu în baza căruia sunt selecţionate proiectele este şi cel al sectorului prioritar care vizează sectorul zootehnic (bovine, apicultură, ovine şi caprine) şi vegetal (legumicultură, incluzând producţia de material săditor, pomicultură şi producţia de seminţe).

Un om de afaceri bănăţean s-a înecat la pescuit

Sprijinul nerambursabil este de sută la sută din valoarea proiectului şi se acordă pentru o perioadă de cel mult cinci ani, sub formă de primă, în două tranşe, astfel: 75 de procente din cuantum, la semnarea deciziei de finanţare; 25 la sută în termen de trei până la cinci ani (în funcţie de tipul exploataţiei) de la dată semnării contractului de finanţare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Micii fermieri din Banat pot primi 15.000 de euro nerambursabili. Ce trebuie să facă

    1. Prioritizarea fermelor de familie conform definiției din OUG nr. 43/2013, cu
      modificările și completările ulterioare, care se încadrează în dimensiunea fermei mici (8.000 – 11.999 € SO)

      La 12.000 SO un FERMIER trebuie sa aibe 229 STUPI.
      Foarte putin apicultori depasesc un numar de 100 darmite 200 de stupi. Noi nu suntem in SUA sa avem sute si mii de familii de albine. Apicultura e cenusareasa AFIR si a MADR. In plus nu se dau subventii dar se percep impozite. Albinele sunt considerate furajate precum vacile, nu se tine cont ca culesul e doar primavara si vara si atunci pot fi probleme precum ploi, vreme rea iar agricultorii folosescx la greu pesticide pentru a combane daunatorii, cerand chiar derogari pentru substante toxice interzise de UE. iar aceste intoxicatii nu sunt considerate de ghidul masurii situatii exceptionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *