Mica publicitate de la șosea

De la intrarea în Sânpetru Mare dinspre Periam rețin atenția turistului întâmplător numeroasele oferte de produse și servicii de pe partea dreaptă străzii principale. Dacă prin alte locuri, cum sunt localitățile legumicole ale Timișului, mai ales din zona lui estică, reclama și vânzarea se întâmplă împreună la drumul național, aici totul pare a fi mai discret.

Astfel, pe câte o pancartă, mai mare ori mai mică, mai prezentabilă sau de-a dreptul improvizată, poți citi două cuvinte scrise cu litere de tipar profesioniste ori numai cu slove de o șchioapă, abia vizibile, trasate cu creta, diverse anunțuri.

Așa poți afla cine, ce și unde vinde câte ceva din cele produse în gospodărie. Unul zice că dă grâu ieftin cu numai 70 de bani kilul, altul că oferă triticale ori că e gata să îți dea un porc bun de a fi tăiat înainte de Crăciun. Din aceste anunțuri afli că sătenii muncesc, produc, dar nu prea au cui vinde, iar, de aceea, ei își încearcă norocul la șosea, în ideea, nu întotdeauna valabilă, că șoferii sunt dotați cu buzunare doldora de bani.

Mai sunt însă și altfel de anunțuri. De exemplu unul îl promovează pe cel care confecționează chei auto, inclusiv cu cifru. La acest anunț profesional frapează doar programul. Meșterul e operativ doar… sâmbăta și duminica.

Tot în fața unei case, pe parapetul unui podeț, am văzut trei verze împreună, puse încât să-ți sară în ochi că sunt de vânzare, cum or mai fi poate și multe alte produse, dar care nu au nevoie de reclamă, căci mușterii sunt cei care știu cel mai bine ce-i „de nou” în comună.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns