Soluția pentru consolidarea și creșterea economică în Timiș: relocarea forței de muncă în zonă

Petru Ehegartner, candidat ALDE Timiș la Senatul României

Timișul este în continuă scădere în ceea ce privește rata șomajului. În prezent, datele statistice arată că rata șomajului este undeva la 1 %, lucru cu care am putea să ne mândrim pe deoparte dar pe de altă parte ne îngrijorează pentru că este un indicator care limitează dezvoltarea economică de perspectivă. Mă refer aici la faptul că din punct de vedere teoretic ne putem lăuda că nu avem șomeri, practic companiile private se lovesc de o lipsă acută a forței de muncă. Acest lucru este un impediment pentru dezvoltarea de noi investiții în această zonă.

Soluția? Relocarea de personal din alte zone ale țării

Petru Ehegartner, candidat ALDE Timiș la Senatul României
Petru Ehegartner, candidat ALDE Timiș la Senatul României
Acest lucru ar putea fi realizat printr-un parteneriat public-privat încheiat între administrațiile locale și investitori, pentru asigurarea condițiilor de relocare a forței de muncă. Concret, administrațiile locale pot veni în întâmpinarea investitorilor cu acordarea de terenuri pentru construcția de locuințe familiale, de serviciu, iar companiile private să contribuie la realizarea acestor locuințe.

În Germania acest sistem funcționează. Și funcționează chiar bine.

Sună poate puțin a capitalism “comunistoid” pentru că înainte de 1989 acest sistem de locuințe de serviciu existau dar pentru ca să vă scot din această sferă, vă dau exemplul Germaniei care și în prezent are implementat acest sistem și culmea, funcționează! Iar oamenii sunt bucuroși că au unde să muncească și primesc și o locuință de serviciu pentru care plătesc o chirie corespunzătoare veniturilor obținute.

Scopul este consolidarea și creșterea economică în Timiș

Până în prezent Timișul a pierdut câțiva investitori de mare anvergură și unul dintre motive a fost și inflexibilitatea administrației locale. Cred că a venit momentul în care nu ne mai permitem să refuzăm o infuzie de capital, chiar și străin, și să începem prin a oferi înainte de a cere. E ușor să ne plângem că nu avem oameni calificați, că și cei pe care îi avem sunt slab pregătiți ș.a.m.d. dar cred că în momentul în care oamenii vor simți că li se întinde o mână de ajutor real, cred că vom găsi persoane competente care să ocupe aceste posturile și nu vor mai fi tentați să plece în străinătate. (P)

Comandat de: Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor – ALDE, Filiala Timis
Cod mandatar financiar coordonator: 11160008


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns