Mica pictoriţă din județul Timiș are aspirații de… economist

ana maria suciu

Şcoala din comuna Cenad e un loc primitor, unde elevii învaţă cu drag, iar majoritatea cadrelor didactice sunt dedicate meseriei pe care o practică.

Într-un asemenea mediu şi rezultatele copiilor sunt deosebite. Ana-Maria Suciu este o elevă pasionată de matematică şi pictură.

Rezolvă exerciţii şi studiază câte două ore pe zi. Când era în clasa a IV-a a participat la concursul „Zilele matematice varieşene”, clasându-se prima în şcoală, la categoria ei de vârstă.

Acum, Ani, căci aşa o alintă prietenii şi colegii, a fost descoperită de noua profesoară de desen Cristina Lihăt.

Iar elevei îi place mult să picteze: „Uneori petrec şi şase ore în faţa unei noi lucrări. Totul depinde de inspiraţie”. Lucrările tinerei au fost premiate la numeroase concursuri de profil.

Astfel, Ani a luat premiul I la un concurs organizat la Lugoj, cu titlul „Imagini urbane şi rurale în contextul actual”, menţiunea I, la concursul naţional „Copiii îşi pictează ţara” şi la multe altele.

În acelaşi timp, Ani, împreună cu profesoara ei, aşteaptă şi alte rezultate, pentru că a trimis lucrări și la concursuri internaţionale.

Elevă în clasa a VII-a, Ana-Maria are numai note de zece şi de pe acum ştie că vrea să devină economist.

Cristina Lihăt, profesoara ei de desen, a descoperit-o când a venit la Şcoala din Cenad şi s-a ocupat de ea, îndrumând-o.

La rândul ei, tânăra a învăţat foarte multe, nu numai de la profesoara ei, ci și de pe internet: „Am văzut şi apoi am aplicat şi eu diferite tehnici”.

Când are timp liber, Ani citeşte, fiind pasionată şi de cărți.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns