Mezzosoprana Judit Kutasi revine acasă, la Timişoara, în „Aida” (video)

judit kutasi

Timișorenii care vor alege să-și petreacă seara de vineri, 22 februarie, la Opera Națională Română din urbea de pe Bega vor avea prilejul, de la ora 19, să se delecteze cu un spectacol de excepție: „Aida”, de Giuseppe Verdi, pe un libret de Antonio Ghislanzoni, într-o reprezentație care o va readuce în orașul natal, pentru prima dată ca interpretă a rolului lui Amneris, pe mezzosoprana Judit Kutasi.

Ea o va întruchipa pe fiica faraonului, personaj creditat de marele compozitor italian cu o partitură dramatică, nelipsită însă de pasaje lirice ce definesc un profil caracterologic complex, care include bănuieli, gelozie, mândrie, revoltă, disperare, pasiune, furie și resemnare.

Născută la Timişoara, cu studii de specialitate la Universitatea din Oradea şi la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Judit Kutasi face parte actualmente din ansamblul Deutsche Oper Berlin.

După ce a obţinut Premiul I şi Premiul Special „Melos” la Concursul Internaţional „Vox Artis” (Sibiu), Premiul al III-lea la Concursul Internaţional „Hariclea Darclée” (Brăila) şi Premiul al II-lea la Concursul Interrnaţional „József Simándy” (Szeged), artista a început să apară în mod constant pe mari scene ale lumii, inclusiv la „Scala” din Milano.

Anul trecut, Judit Kutasi a fost invitată la Arena din Verona pentru o serie de cinci spectacole cu „Aida” verdiană, în montarea de legendă a lui Franco Zeffirelli.

„Amneris e un rol care se potriveşte foarte bine cu vocea mea. E ca şi când Verdi l-ar fi scris pentru mine”, declara mezzosoprana într-un interviu publicat în Italia.


În seara de 22 februarie, melomanii timişoreni o vor vedea ca Amneris într-o altă versiune a nemuritoarei opere verdiene, cu conducerea muzicală aparţinând lui Victor Dumănescu, regia – lui Ognian Draganoff, decorurile – lui Boris Stoynov, iar costumele – Tzvetankăi Petkova Stoynova.

Concert maeştri vor fi Ovidiu Rusu și Corina Murgu, maestru de cor – Laura Mare, iar coregrafia va aparține lui Konstantin Kostiukov.

Din distribuție vor mai face parte Marius Goșa (Regele), Lăcrimioara Cristescu (Aida), Kamen Chanev (Radames), Alexandru Moisiuc (Ramfis), George Proca (Amonasro), Adrian Boba (Mesagerul) şi Nicoleta Colceiar (Marea preoteasă). Își vor da concursul corul, orchestra și ansamblul de balet al Operei Naționale Române Timișoara, iar soliștii baletului vor fi Mirabela Zonai, Manuela Ardelean, Alina Mihai și Bogdan Rădăcină.

Regia tehnică va fi asigurată de Hellen Ganser, pregătirea muzicală – de Dragoș Zaharescu și Angela Balici, iar sufleor va fi Radu Olariu. Spectacolul va fi cântat în limba italiană și titrat în română.

Foto: Facebook/ Judit Kutasi


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *