Metodele de furt românești au ajuns și în Canada. Cum acționează turiștii falși

turisti furt

Tot mai mulți canadieni au fost păcăliți de turiști strănini, folosind scenarii clasice românești. ”Turiștii” din Quebec obișnuiesc să păcălească localnicii, încercând să vândă diferite bijuterii sau furând PIN-urile cardurilor de credit, prin diferite metode.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluirile “Renașterii bănățene”, confirmate de Tribunalul Timiș: un rezident arab la radiologie-imagistică a fost angajat ilegal de Primăria Timișoara ca medic școlar!

Atunci când vor să pară credibili în fața canadienilor, ”turiștii” se îmbracă în costum, își pun și o cravată și cer tot felul de informații referitoare la cum pot ajunge dintr-o parte în alta a orașului. Mai mult, mulți dintre ei nu ezită să își ia cu ei nevestele sau copiii pentru a părea mai credibili, conform stirileprotv.ro

De exemplu, pentru o grămadă de ghiuluri despre care escrocii pretindeau că sunt din aur, o femeie a fost păcălită să plătească 4000 de dolari canadieni, adică aproximativ 13 mii de lei.

Recent, poliția a înregistrat o creștere semnificativă, mai ales în sezonul estival, iar atunci când vremea începe să se răcească, ”turiștii” merg în alte regiuni mai mai calde.

Potrivit polițiștilor, ”turiștii” sunt din estul Europei, majoritatea fiind chiar din România. Cu toate acestea, autoritățile fac eforturi uriașe pentru a-i prinde, deoarece infractorii își iau toate măsurile de precauție pentru a nu fi găsiți.

”Turiștii” circulă adesea cu mașini închiriate, folosesc telefoane cu cartele PrePay și părăsesc provincia în momentul în care se simt în pericol de a fi prinși.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Metodele de furt românești au ajuns și în Canada. Cum acționează turiștii falși

  1. Rusinos si ilegal, dar nu am mare compasiune fata de cei care cred ca pot cumpara la colt de strada un ghiul la jumatate de pret. Faptul ca vrei sa cumperi foarte ieftin ceva de la un om aflat (aparent) la necaz e tot o smecherie. Si pana la urma profitorul devine pacalit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *