Meteorologii au anunțat primele ninsori din această iarnă. Când ne vom bucura de zăpadă

Meteorologii au anunțat primele ninsori din această iarnă. Când ne vom bucura de zăpadă

Meteorologii au anunțat primele ninsori din această iarnă. Când ne vom bucura de zăpadă

Prognoza meteo pentru luna noiembrie arată temperaturi ridicate pentru această perioadă din an. Cu toate acestea, directorul ANM, Elena Mateescu, susține că nu exclude o iarnă geroasă cu temperaturi de pana la -15 grade.

Elena Mateescu a anunțat o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Vor fi temperaturi care sunt mai aproape de o zi de vară decât de ultima lună de toamnă. În acest context, directorul ANM a explicat că, până în  7 noiembrie, așa cum arată datele, vom avea zile mai calde, cu deficit de precipitații.

Rămâne de interes şi în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie. Mai mult decât atât, în partea a doua a lunii curente vor fi valori de temperatură care să se apropie de cele normale pentru perioada respectivă. Cu toate acestea, spre finalul lunii noiembrie, „vom avea primul semnal, nu excludem să aducă şi intervale în care stratul de zăpadă să fie unul consistent în mod deosebit in zona montană”, a declarat Elena Mateescu, conform evz.ro.

Iarna 2022-2023 ar putea să fie blândă

Elena Mateescu a mai precizat că prognoza meteo elaborată de marile centre internaționale arată că iarna 2022-2023 ar putea să fie normală, chiar cu tendință medie spre blândă. Prognoza la care s-a referit directorul ANM vizează Europa, inclusiv partea de Sud, Sud-Est, areal în care se află și România.

„Acest lucru nu exclude să fie în România perioade în care să avem caracteristicile unei ierni normale, adică să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade, nu doar în zonele cele mai reci ale țării”, a explicat Elena Mateescu.

CITEŞTE ŞI: Veste spectaculoasă, anunță Dominic Fritz: Timișoara are prioritate la o finanțare de aproape 63 de milioane de euro pentru achiziția de mijloace de transport în comun

În plus, meteorologul a mai susținut că s-a observat tendința iernilor mai blânde în ultimii trei ani, la nivelul țării noastre. De asemenea, în ultimii trei ani au fost înregistrate unele dintre cele mai calde ierni din istoria României. Totuși, au fost și episoade, cel puțin în zona montană, cu strat de zăpadă și fenomenul de viscol, a spus Elena Mateescu pentru RomâniaTV.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *