Mesajul pieței: ”# Rezist”

Circa 60 de timișoreni s-au străduit și miercuri să rămână treji la căderea serii de teamă, spun ei, să nu fie ”din nou furați” de cei care lucrează ”noaptea ca hoții”. Primii oameni au sosit în jurul orei 19, singuri sau însoțiți de familie sau prieteni. Au vârste diferite, profesii diverse și un singur mesaj: ”#Rezist”.

Un sfat colegial

Am sperat să-l înfrunte pe Dragnea. Nu este firesc să gireze furtul din banii publici și să încurajeze corupția. Am sperat până în ultima clipă că va face ceva să rămânem în Europa. Ce a făcut însă? Hoție pe față. În orașele mici, cum e Caransebeșul, oamenii sunt intimidați și le e teamă, pentru că cei de la putere sunt ca o organizație mafiotă.

Părinții îmi spun să tac și să nu protestez. Dar faptul că mi-a fost coleg nu scuză ce a făcut. Sunt mâhnit că nu face nimic. Ca să-și recâștige respectul ar trebui să-și dea demisia, să se opună lui Dragnea și să-i susțină pe cei din PSD care s-au opus Ordonanței 13”, a declarat timișoreanul Laurențiu Cabariu, prietenul prim-ministrului Sorin Grindeanu.

Au fost colegi de clasă la Liceul de Matematică-Fizică, actualmente ”Traian Doda” din Caransebeș. Totodată, în primul an de facultate, au împărțit aceeași cameră de cămin.

”Mi s-a părut un tip ambițios, inteligent, dar un bun coleg și prieten. Acum vedem lucrurile diferit”, a adăugat bărbatul, de profesie analist financiar, școlit într-ale meseriei la Berlin, care din 31 ianuarie își petrece serile în Piața Operei.

Revoluționari fără brevete

”Anul acesta mi-am serbat ziua de naștere aici, în noaptea în care au dat ordonanța. În locul ăsta a murit fratele meu geamăn la revoluție… E înmormântat la Popești-Leordeni”, a spus Angelica, o femeie ce discuta cu câțiva revoluționari fără brevet strânși în piață, care cresc media de vârstă a protestatarilor.

Florin Chindea, fost maratonist, înfrunta miercuri seară temperaturile scăzute în șort și tricou: ”Trebuie să fim mai rezistenți”.

Alături, scriitoarea Ioana Duda scanda: ”București, luptă București”…

”Am așteptat de mai multă vreme să se întâmple ceva. În cei 27 de ani de la Revoluție a fost multă nebunie în țara voastră și m-am mirat că oamenii își pot păstra calmul”, a spus Thomas Wagner, reporter la Deutschland Radio Kultur, care de-a lungul timpului a realizat mai multe reportaje în Timișoara și care se pregătea miercuri aseară să transmită Occidentului vocea străzii.

Piața Operei a rămas însuflețită chiar și miercuri seară, în cea de-a noua zi de proteste, în ciuda faptului că luni seara manifestanții au decis să-și păstreze forțele pentru weekend, când vor să stabilească un record în privința participării.

Oamenii estimează că acțiunile trebuie continuate cel puțin până la sfârșitul lunii februarie. Principalele revendicări rămân: demisia primului ministru, a ministrului de justiție, a liderului PSD, respectiv ALDE, precum și organizarea unui referendum anticorupție.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Mesajul pieței: ”# Rezist”

  1. Pt colegu gugulan: nu tin cu Grindeanu, dar daca ati fost „preceni”poti pune presiune pe el si sa ii dai un telefon.Dar mai mult ca sigur nu ai numarul lui.

  2. Sa dea tatasu toti banii pe care ia luat mita si toate bunurile luate tot mita pe timpul mandatului sau de director la liceul pedagogic si inspector scolar.Si atunci se poate spune cine dracu e Grindeanu un metis gugulan.

  3. fosti colegi sau asa zisi prieteni il critica pe prim ministru din invidie …daca sunteti prieteni cu adevarat l-ati fi sunat si ati fi discutat ca intre prieteni ,si nu iesiti sa aruncati cu noroi in el…dar astia sunt prietenii

  4. Că fiind colegi și buni prieteni ,viața schimba pe fiecare ,acum el este un bun roman i te o funcție determinantă pt. tara și popor ,tu insa ești o sluga vândută celor ce nu vrea binele țării ,plecăciune și respect pt.ac.mare patriot ,cei ca tine precum mărăcinii și iarba rea sa piara din tara !

  5. Astia care mai sunteti prin piata trebuia sa fi mers la vot in 11 decembrie 2016 dar nu ati mers. Acum degeaba strigati PSD este la putere si Grindeanu premier au un program bun sa-i lasam sa guverneze tara.

  6. Lili, sandu, mili, ana, ion … imi pare rau de voi, dar voi n-ati inteles nimic din toate protestele acestea
    Ma bucur ca generatia care vine are o alta mentalitate si nu se lasa calcata in picioare

  7. Rezistati pina va plateste soros ceaiul ,ca dupa aia nu stiu cum scoateti camasa ca trebuie sa mergeti la munca si v-a fi mai greu decit sa urlati ca lupi la luna plina..nu urlati voi ,urla ce e in voi si ce trageti pe nas

Lasă un răspuns