Premierul Grindeanu a demis-o pe Ionica Sfetcu, vicepreşedintele ANSVSA, după o zi de la numirea în funcţie. Persoana, acuzată de DNA de luare de mită „în 19 ocazii diferite”

Premierul Sorin Grindeanu a numit-o pe Ionica Sfetcu vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, decizia premierului Grindeanu fiind publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Premierul Sorin Grindeanu a decis joi eliberarea din funcţie a Ionică Sfetcu, vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale SanitareVeterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, conform unui comunicat al Executivului.

Sfetcu fusese numită în funcţie cu o zi în urmă.

Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de joi.

Ionica Sfetcu a fost inspector în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, poziţie din care a fost trimisă în judecată de DNA în 2015 pentru că, alături de mai mulţi colegi, încasa şpăgi de la supermaketuri.

DNA o acuză pe Ionica Sfetcu de luare de mită în 19 ocazii diferite.

„În perioada 2008 – iunie 2010, inculpaţii Hofman (fosta Iancu) Andreea – Vicenţia, Macarie Gabriela, Porumbel Bogdan, Drăghici Elena, Stanciu Ciprian – Ştefăniţă, Mitrana Aurica, Păuna Aida – Gabriela, Sfetcu Ionica şi Dulgheriu Maria, în calitate de inspectori la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, în repetate rânduri, cu ocazia controalelor sanitar-veterinare efectuate sau în afară acestor controale, dar în legătură cu funcţia şi îndatoririle de serviciu, au pretins şi au primit bani şi bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din ţară sau alţi agenţi economici, pentru a îndeplini sau a nu îndeplini un act privitoare la atribuţiile de serviciu”, potrivit unui comunicat al DNA din 20 februarie 2015.

Dosarul se află pe rol la Tribunalul Bucureşti, iar pe 7 martie are un nou termen de judecată.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Premierul Grindeanu a demis-o pe Ionica Sfetcu, vicepreşedintele ANSVSA, după o zi de la numirea în funcţie. Persoana, acuzată de DNA de luare de mită „în 19 ocazii diferite”

  1. „Vrem o Românie fără corupţie, în care legile să se aplice la fel pentru toată lumea”. Dl Grindeanu NU aude ce striga Protestatarii in toata Romania?! In Banat asa arata CINSTEA cu care il lauda dna Grindenau pe sotul ei in mesajul online difuzat zilele trecute?! NU asa arata un om Corect si Cinstiti, Dimpotriva! Dl Grindeanu numeste corupti in functii publice si ii demite imediat dupa ce Presa scrie despre faptele lor de Coruptie! Pe principiul: „Poate nu observa nimeni”, dl Grindenau ne prosteste ca si pana acum! NU mai merge, dle Grindeanu, chiar nu intelegi? Pleaca, daca NU intelegi! Rusine!

Lasă un răspuns