Membru AUR prins în Parlament cu un plic ce ar conține droguri

Membru AUR suspectat ca a mers în parlament cu marihuana

Un membru al partidului parlamentar AUR a ajuns la poliție direct din Parlament, după ce angajații SPP de la filtrul de securitate au găsit asupra lui un pliculeț cu substanță verde care miroasea a marijuana.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus: creștere mare a numărului de cazuri, la nivel național. Situația în Timiș

Bărbatul, un apropiat al liderului AUR George Simion, care s-a pronunțat public pentru legalizarea consumului de marijuana, lucrează la un cabinet parlamentar din teritoriu și venise la Parlament în calitate de vizitator. Secția 17 de Poliție a fost chemată de urgență în Parlament, în cursul zilei de joi, după ce membrul partidului AUR a fost depistat cu un plic ce ar conține droguri.

”În data de 26 august 2021, poliţişti din cadrul Secţiei 17 au fost solicitaţi de SPP să se prezinte la unul din punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat ce avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni.

Lucrarea întocmită a fost transmisă unităţii competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti, la acest moment fiind in instrumentarea DIICOT – Structura Centrală”, a transmis vineri Poliţia Capitalei.

Oricine vrea să intre în Parlament trebuie să treacă printr-un filtru ca la aeroport. La această poartă de control, politicianul a fost prins în fapt, când ofițerii SPP au făcut controlul de rutină. Parlamentarul le-a spus ofițerilor că substanța respectivă este cannabis și că este pentru consum propriu.

Acesta riscă între trei luni și doi ani de închisoare, dar poate scăpa și cu o simplă amendă. În privința slujbei, el riscă interdicția de a fi angajat pe viitor la Camera Deputaților sau Senat, plus desfacerea actualului contract de muncă.

Substanța găsită a fost trimisă la laborator, unde urmează să fie expertizată

Deocamdată nu s-a deschis niciun dosar penal în acest caz, însă dacă se dovedește că plicul în cauză conține droguri, membrul AUR riscă dosar penal pentru deținere ilegală de droguri pentru consum propriu, faptă care se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.

Bărbatul a fost ridicat din Parlament și a fost dus la Secția 17 pentru audieri.

George Simion, liderul AUR: „Nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru”

George Simion, liderul AUR, spune că partidul său așteaptă o concluzie a anchetei, după care va fi luată o decizie. El a avut și o remarcă glumeață pe marginea subiectului: „Așteptăm desfășurarea anchetei și apoi ne vom pronunța. Cu siguranță, domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru”.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns