Deva, în parteneriat cu UNICEF pentru o administrație locală mai prietenoasă cu copiii

Acord cu UNICEF încheiat la Deva

Vocea, nevoile, prioritățile și drepturile copiilor pot fi integrate mai bine în politicile, programele și deciziile publice grație unei inițiative a UNICEF. Un municipiu din vestul țării a devenit recent cea de-a șasea localitate din România care a lansat inițiativa globală Localități Prietene ale Copiilor, după ce în iulie pasul a fost făcut de Bacău, Brașov, Colonești, Corbasca și Moinești.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus: creștere mare a numărului de cazuri, la nivel național. Situația în Timiș

Primarul Devei, Nicolae-Florin Oancea și Reprezentanul UNICEF în România, Pieter Bult, au semnat la sediul municipalității (foto) memorandumul pentru implementarea inițiativei Localități Prietene ale Copiilor. O ”Localitate Prietenă a Copiilor” este un municipiu, un oraş, o comună sau un sistem de guvernare locală care se angajează să respecte drepturile copilului, aşa cum sunt exprimate în Convenţia Organizației Națiunilor Unite.

”Semnarea acestui memorandum este pentru administrația publică locală un pas important pentru ca Deva să fie un oraș mai prietenos cu copiii, cu tinerii. Faptul că avem în acest sens ca partener UNICEF este pentru noi o garanție că vom reuși. Cu sprijinul pe care această organizație ni-l oferă, vom lua cele mai bune măsuri și vom implementa programe care să corespundă nevoilor copiilor noștri în toate domeniile: sănătate, educație, servicii sociale etc. Îi vom implica pe copii și tineri în viața comunității, în așa fel încât, împreună cu ei, să găsim cele mai bune soluții privind deciziile publice care le influențează viața și viitorul.”, a declarat Nicolae-Florin Oancea, edilul-șef al municipiului Deva.

”Ne bucurăm foarte mult să semnăm acordul cu municipiul Deva pentru implementarea Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor. Este un pas important în construirea unei comunități în care autoritățile locale se concentrează pe drepturile și bunăstarea copiilor și îi implică în procesul de decizie privind chestiunile care le afectează viețile. UNICEF a lansat această inițiativă la nivel global în 1996, fiind implementată până acum în peste 3.000 de orașe și comunități din întreaga lume”, a afirmat la rândul său Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România.

Administrația publică locală are asigurată asistență tehnică din partea UNICEF și trebuie să îndeplinească un set de criterii minime. Progresul pe care îl va face va fi evaluat pe parcursul a trei ani, iar scopul final este certificarea statutului de localitate prietenă a copilului.  Inițiativa e parte a unui proiect complex inițiat de UNICEF – ”România pentru fiecare copil. Asigurarea incluziunii sociale – ruperea cercului vicios al excluziunii în cazul copiilor celor mai vulnerabili din România”. Finanțarea proiectului e asigurată prin Granturile Norvegiene 2014-2021, prin intermediul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) oferă asistență umanitară și alte forme de sprijin copiilor și mamelor lor în țările în curs de dezvoltare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *