Mega-veste! Se va acorda un nou tip de tichete

tichete 4

Legea 69/2000, care reglementează acordarea tichetelor ar urma să fie modificată pentru a se putea acorda un nou fel de voucher.

Este vorba despre tichetele pentru sportivi care se vor acorda la începerea activității sportive atât pentru juniori, cât și pentru copii.

„Pentru a avea o motivare în sistemul sportiv trebuie să avem și o miză corespunzătoare muncii acestora”, spun inițiatorii.

Parlamentarii arată că obținerea de rezultate notabile în competițiile internaționale trebuie să fie stimulată și susținută financiar pentru că țară noastră să se poată bucura de rezultate cu care ne putem mândri cu toții.

„Încă de la începerea activității sportivi, copiii și juniorii care practică sportul de performanță au întâmpinat și întâmpina greutăți din punct de vedere financiar în ceea ce privește achiziționarea echipamentului sau a materialelor sportive, achiziționarea alimentelor sau a medicamentației necesare efortului depus, toate acestea fiind destul de costisitoare, precum și transportul aferent participării la pregătirea zilnică sau la competițiilor locale, județene, naționale și internaționale necesare practicării sportului de performanță”, se spune în expunerea de motive.

Inițiatorii subliniază faptul că avem doar 80.000 de copii participanți în sportul de performanță, iar dintre aceștia doar 15% fac pasul către sportul de performanță.

Acordarea acestor tichete ar putea fi și un mod de acțiune împotriva sedentarismului mai ales în rândul copiilor și tinerilor dar și a scăderii consumului de droguri sau alte substanțe interzise ori alcool.

Inițiatorii vizează ca tichetele să acopere unele cheltuieli privind practicarea sportului de performanță și sunt utilizabile doar pe teritoriul României.

Valoarea pentru tichetele de sportiv este prevăzută la 150 de lei/luna, însă limita a fost pusă la un singur tichet pe luna. Nu pot, conform formei din prezent a propunerii, fi acordate 10 tichete cu valoarea de 15 lei.

Tichetele de sportiv vor fi valabile doar dacă includ:

  • numărul sub care a fost inseriat;
  • emitentul și datele sale;
  • valoarea nominală;
  • spațiu pentru înscrierea numelui, prenumelui și CNP-ul;
  • minorii cu vârstă sub 14 ani vor înscrie seria și numărul legitimației de sportiv;
  • interdicția de a utiliza tichetul sportiv în alte locuri decât în scopul activității sportive;
  • elemente de identitate vizuală ale structurii sportive și MTS.

Actul a fost introdus pentru dezbatere la Senat dar deputații vor avea votul decizional.

 

sursa foto: capital.ro

bugetul.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mega-veste! Se va acorda un nou tip de tichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *