Servicii de dezinsecție aeriană, la Timișoara

dezinsectie

Primăria Municipiului Timişoara aduce la cunoștinţă că în perioada 14 – 18.05.2020 se vor executa servicii de dezinsecţie aeriană pe domeniul public al Municipiului Timişoara.

Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor  de dezinsecţie este Cymima Plus, având substanţa activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. Substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.
Substanţa face parte din grupa III (Pesticide Non- Agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea altor artropode) este avizată de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.

Acţiunea se desfaşoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, primăria face apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie va fi prelungită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns