Medicul Virgil Musta: Ideal ar fi să se blocheze totul două sau trei săptămâni/ Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva

Medicul Virgil Musta avertizează că țara noastră riscă să se confrunte cu cazuri de poliomelită

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara este de părere că pentru o scădere însemnată a numărului de cazuri de COVID-19 este nevoie de un blocaj total de două sau trei săptămâni, însă „din păcate este an electoral”. El spune că explozia de cazuri care va fi greu de stopat: „Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva”.

Întrebat ce ar trebui să facă autorităţile din România, având în vedere creşterea cazurilor de infecţii cu virusul SARS CoV-2, medicul Virgil Musta a declarat pentru News.ro că ar fi necesar un nou blocaj de două-trei săptămâni.

CITEŞTE ŞI: Alte 3.400 de noi cazuri de Covid, dintre care 147 în Timiş, la 29.400 de teste. 65 de morţi şi 768 de oameni în stare gravă

”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… Şi poate gândit foarte bine… Ideal, poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta.

Întrebat, de asemenea, dacă putem vorbi de o scăpare de sub control a pandemiei de coronavirus, Musta a declarat că acest comportament de nerespectare a măsurilor de protecţie a dus la explozia de cazuri.

”Putem vorbi, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străinătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportament a dus la explozia de cazuri care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În sensul presiunii asupra sistemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi uşoare, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a declarat Musta.

CITEŞTE ŞI: Dr. Cristian Oancea: Situaţia este critică la Timişoara. Noi nu mai avem locuri, am dus la Arad pacienții care necesitau terapie intensivă

Medicul timişorean a mai spus că lucrează la un proiect de monitorizare a pacienţilor prin serviciul de telemedicină.

”Lucrez la un proiect pentru pacienţii cu SARS CoV-2 pe care să îi monitorizăm prin telemedicină. Problema este că acest proiect presupune nişte costuri, iar deocamdată nu am identificat sursa de finantare”, a adăugat Musta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Medicul Virgil Musta: Ideal ar fi să se blocheze totul două sau trei săptămâni/ Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva

Lasă un răspuns