Dr. Cristian Oancea: Situaţia este critică la Timişoara. Noi nu mai avem locuri, am dus la Arad pacienții care necesitau terapie intensivă

Situație critică la Spitalul de Infecţioase din Timişoara. Oancea se teme de un incendiu

Unul din trei români a fost depistat pozitiv cu COVID-19, conform raportului de ieri al autorităților. În România au apărut 2.466 de cazuri noi, la 8.040 de teste efectuate în cursul zilei de duminică. În Timiș, numărul celor depistați pozitiv a scăzut, doar unul din 16 teste efectuate a fost pozitiv.

Trebuie precizat că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 322 de persoane au fost reconfirmate pozitiv la nivel național, dintre care 13 în Timiș.

Astfel, luni, au fost raportate 34 de cazuri în Timișoara, șase la Buziaș, patru la Săcălaz, trei la Bethausen, două la Deta, Sânnnicolau Mare, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Sânandrei și câte unul la Dudeștii Vechi, Ghiroda, Giroc, Ortișoara, Șandra, Sânmihaiu Român, Tormac, Variaș, Voiteg.

În spitalele COVID-19 din Timiș erau ieri internați 205 pacienți, dintre care 22 în stare gravă la Terapie Intensivă.

17 focare în Timiș

Crește numărul focarelor de boală în județul Timiș, după ce au apărut 15 noi cazuri într-un centru de îngrijiri paleative din Timișoara. Este vorba de OncoHelp unde 11 pacienți și patru cadre medicale au fost depistate pozitiv. În unitatea sanitară a mai existat un focar de COVID-19, la mijlocul verii.

Astfel, focarele active sunt la Zoppas Sânnicolau Mare, Penitenciarul Timișoara, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia, Onamep Lugoj, Acelum, Rus Savitar, la Spitalul Județean, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, la Baschet SCM Timișoara, la Spitalul de Psihiatrie Jebel, la Centrul pentru vârstnici Bacova, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Timișoara, la Hella,
la Organizația ” Salvați Copiii”, Universitatea de Vest, Căminul pentru vârstnici „Casa nouă” Buziaș și OncoHelp.

Situația este critică

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, dr. Cristian Oancea, a atras atenția la că situația din spitale este critică și că este nevoie de soluții rapide, de la o zi la alta. El a avertizat că dacă se va menține trendul crescător epidemiologic, medicii vor ajunge să fie nevoiți să aleagă între pacienți.

„Noi nu mai avem locuri, am dus la Arad pacienții care necesitau terapie intensivă. Am ajuns la aproape de maxim, inclusiv cu paturile de interne. Dacă nu ne vom trezi în al 13-lea ceas, nu știm unde o să ajungem. Nu mai avem cu ce să facem față. În acest moment, capacitatea e la maxim. Dacă mai avem azi cazuri de terapie intensivă nu știm unde să le trimitem. Ne trebuie soluții rapide de la o zi la alta. Dacă ne menținem pe 4.000 de cazuri, săptămâna asta vom fi plini, vom ajunge în situaia în care tebuie să alegem pacienții. De săptămna asta, la asta se va ajunge”, a spus medicul Oancea.

CITEŞTE ŞI: Iohannis cere explicații Ministerului Sănătății despre zero infecții nosocomiale raportate în cazul pacienților COVID-19: „Mi se pare cel puțin ciudat”

El a explicat că spitalele se confruntă cu problema creării de circuite, pentru că dacă o unitate sanitară are o singură secție de terapie intensivă, chiar dacă ai vrea să faci o parte doar pentru pacienții Covid, nu poți avea circuite sigure pentru ceilalți. Medicul a subliniat încă o dată importanța purtării măștii sanitare. Chiar și cei care nu cred în existența virusului să fie conștienți că pot fi asimptomatici și își pot infecta familia și prietenii, a atras atenția Cristian Oancea.

Foto: Epoch Times Romania


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Dr. Cristian Oancea: Situaţia este critică la Timişoara. Noi nu mai avem locuri, am dus la Arad pacienții care necesitau terapie intensivă

    1. Nu-i nici o problema, daca va imbolnaviti d-voastra stati acasa, lasati locul
      liber pentru altii .Pentru asta nu trebuie sa ne jicnim unii pe altii si sa ne adresam cu
      –BA—–

Lasă un răspuns