Medicul Virgil Musta face noi precizări privind vaccinarea

Virgil Musta: Vor urma, din nou, momente dificile foarte curând

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat tuturor spitalelor să încheie programarea personalului pentru vaccinare, în vederea încheierii cât mai rapide a primei etape de vaccinare.

În județul nostru, mai multe cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, precum și de la Spitalul Județean au fost diagnosticate cu coronavirus, după ce au fost vaccinate anti-COVID. Specialiștii susțin că era vorba fie de bolnavi asimptomatici, fie de persoane aflate în perioada de incubație a bolii.

„Ca și contraindicații la vaccinare sunt boli infecțioase acute, adică dacă ai febră, dacă ai anumite manifestări de o boală acută. Eu sunt convins că dacă faci o boală acută în perioada aceasta și te vaccinezi în perioada de incubație a bolii, nu poate să aibă reacții deosebite. Adică ce se întâmplă? Prin vaccin se stimulează anticorpi și poate face o imunitate mai bună. Orice vaccin este recomandabil să îl faci la 30 de zile de la o boală acută. Și vă spun și de ce.

Să zicem că ai altă boală și vrei să te vaccinezi, în general o boală efectuată produce o tulburare în imunitatea organismului. Adică organismul trebuie să producă niște anticorpi ca să se apere împotriva agentului patogen care a făcut boala respectivă. Dacă tu introduci vaccinul mai repede, care e interesul tău? Organismul tău să reușească să sintetizeze anticorpi, ca să faci anticorpi protectori, acesta fiind rolul vaccinului. Dacă organismul este supus în același timp la doi factori s-ar putea să nu producă la fel de mulți anticorpi, să nu fie la fel de eficient vaccinul”, a explicat medicul Virgil Musta de la Spitalul „Dr. Victor Babeș” Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Medicul Virgil Musta face noi precizări privind vaccinarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *