Anunţ de ultimă oră: Cadrele sanitare ies în stradă, la Timişoara

Noaptea minții: criză acută de personal medical în spitale și guvernul amenință că dă afară!

E deranj mare în rândul cadrelor sanitare. Refuzul guvernului de a acorda salariile cuvenite pentru acest an este considerat drept o jignire la adresa efortului depus de angajații din sănătate în ultimele 11 luni, adică de la declanșarea pandemiei.

De aceea, Consiliul Național al Federației Sanitas a decis organizarea unor serii de acțiuni, în vederea susținerii unor revendicări precum: aplicarea prevederilor Legii nr. 153 din 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; acordarea stimulentelor de risc pentru salariații din asistența socială.

În județul Timiș, aproximativ 100 de membri de sindicat și-au anunțat prezența în fața prefecturii, marți, de la 12 la 13, în cadrul unei acțiuni de pichetare. În funcție de rezultatele obținute, protestele vor continua și pot îmbrăca și alte forme.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

5 Comments
Ioanioan 12 ianuarie 2021
O aberație a statului român Salarii la bogetari mai mari cu45/100 decât la privat!!!
Melinte Elena 11 ianuarie 2021
Vor salarii mai mari pt.ca ne-au omorât bătrînii lăsat-o să vadă că diavolul nu le da banii promiși pt.partasie la minciuna și la crimă
Aprodu 9 ianuarie 2021
Cadrele medicale sunt partase la aceasta minciuna cu pandemia Covid 19 . Acum vor si salarii nesimtite de mari...Rata de mortalitate la acest asa zis virus este de 0,05 la suta. De ce aceasta isterie mondiala? Medicii si restul cadrelor medicale sunt partase la aceasta manipulare la nivel mondial..
Realism 9 ianuarie 2021
Trebue făcută diferența între cadrele medicale din sistemul sanitar de stat și cel privat. Acțiunea este inițiată de cadrele de la stat, ieșirea eventuală a celor din privat în stradă se poate finaliza cu strada. De ce nu au ieșit până acum, răspunsul cu pandemia e evident, erau ocupați să trateze toți bolnavii în condiții sanitare cum nu s-au mai văzut de pe vremea ciumei. Și nu cred că meritau acest tratament din partea unui stat care i-a aruncat Volens nolens în luptă cu virusul pe unii chiar cu mâinile goale.
Marius 8 ianuarie 2021
Acum incepeti sa pricepeti ! Ca de obicei, prea tirziu!